Novak Djoković

Večeras srećan i uplakan u Beogradu, sutra na treningu u Valensiji: Đoković stiže u reprezentaciju Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2023 22:14
Večeras srećan i uplakan u Beogradu, sutra na treningu u Valensiji: Đoković stiže u reprezentaciju Srbije Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

U nedelju je Novak Đoković u finalu US Opena osvojio 24. Grend slem titulu u karijeri bez presedana, večeras je došao u Beograd, da bi sa sugrađanima i navijačima iz ostatka Srbije proslavio svoj trofej, svetsko srebro košarkaša i evropsku titulu basketaša, a već sutra će biti u Valensiji.

Tako, barem, tvrde organizatori Dejvis kupa, čija saznanja kažu da je jedan od najbolji teniser sveta svih vremena i jedan od najvećih sportista na planeti, od kako je sveta i veka, stigao i da prisustvuje krštenju deteta mlađeg brata. Da bi sa Markom i starijim Đorđem već sutra produžio na Pirineje. 

 

 

Njegov prvi trening zakazan je za sutra u 17 časova, a nema dileme da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta kada se u petak sudare domaćin Španija i Srbija, koja je prvi bod osvojila danas protiv Južne Koreje

Felisijano Lopes, bivši španski as koji se nedavno penzionisao, sačekaće Novaka na aerodromu. On je direktor finalnog turnira u Malagi u novembru, ali je i ovde u sličnoj funkciji. Lopes je učestvovao u osvajanju čak četiri Salatare za Španiju.

Sudeći prema situaciji u oba tabora, Novakov protivnik će biti Alehandro Davidovič, 25. teniser sveta, protiv kog naš velikan vodi sa 4:1 u međusobnim susretima. Njih dvojica su najbolje rangirani članovi obe reprezentacije.