UEFA Liga šampiona

Edin Terzić, trener Borusije: Ne treba da nas hvale mnogo, čeka nas još posla

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 08:25
Edin Terzić, trener Borusije iz Dortmunda Profimedia
Edin Terzić, trener Borusije iz Dortmunda

Uprkos velikoj pobedi, svestan je Edin Terzić, trener Borusije iz Dortmunda, da posao još uvek nije završen, odnosno da će njegovom timu znatno teže biti u revanšu na "Parku prinčeva" u Parizu.

Upravo zbog toga i "spušta loptu" i ne dozvoljava euforiju, iako je i sam svestan da je na pragu velikog uspeha, onog iz 2013. godine. Tada su "milioneri" predvođeni Jirgenom Klopom, “milioneri” eliminisali Madriđane i plasirali se u finale, u kojem su izgubili od minhenskog Bajerna. 

"Ne treba da nas hvale mnogo. Jesmo pobedili, ali nas čeka još puno posla. Na papiru gledano treba nam samo remi, ali je to lako reći. Moraćemo da uložimo sve što možemo. Pretrčali smo na ovom meču 120 kilometara, nije nam bilo prvi put da to učinimo ove sezone i to ćemo morati da uradimo i u revanšu ako mislimo da da prođemo dalje", rekao je Edin Terzić, trener Borusije iz Dortmunda. 

 

 

Ipak, ne krije strateg "milionera" da je zadovoljan, a za nemački fudbal, njegov tim je ovom pobedom napravio i veliki posao. Nemačka je zvanično, posle Italije, obezbedila peto mesto u Ligi šampiona u narednoj sezoni.

"Bilo smo jaki na lopti protiv ekipe tako neverovatnih fizičkih predispozicija. Na tu činjenicu sam posebno ponosan. To samo znači da smo na dobrom putu", ističe Terzić.

 

 

Mats Humels nije skrivao zadovoljstvo posle pobede, a upravo zahvaljujući njemu, odbrana Borusije delovala je besprekorno.

"Odigrali smo vrlo zrelo. Pobeda je plod napora svih nas. U revanšu nas čeka mnogo teška borba. Liga šampiona je ove sezone naša šansa da ispravimo stvari zbog lošeg učinka u Bundesligi, a ako to želimo da uradimo moramo da preživimo Pariz", istakao je Humels, kome ugovor sa "milionerima" ističe na kraju sezone.