Novak Djoković

Đoković propustio tri meč lopte i izgubio od Sinera: Dubl odlučuje o drugom finalisti Dejvis Kupa

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

25.11.2023 17:41
Đoković propustio tri meč lopte i izgubio od Sinera: Dubl odlučuje o drugom finalisti Dejvis Kupa Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Nije smak sveta, ali jeste razočaravajuće. Novak Đoković je dobio priliku da pošalje Srbiju u finale Dejvis Kupa, ali ju je prokockao. Imao je tri meč lopte, nije ih iskoristio, a Italijan je dobio potrebno samopouzdanje, vratio se u meč i na kraju slavio 2:1 - (6:2, 2:6, 7:5).

Nije uzalud Sinera hvalio Đoković rekavši da je uz Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva i njega najbolji teniser današnjice. Zaigraio je Italijan maestralno u prvom setu, napravio je dva brejka, poveo 5:1 i dobio prvi set 6:2.

Novak je ipak Novak, uspeo je da pronađe pravu igru u drugom setu, napravio je brejk u četvrtom gemu, poveo 3:1 i krenuo ka izjednačenju u setovima. Sjajan uspeh Miomira Kecmanovića, koji je dobio Lorenca Musetija posle preokreta, najbolji teniser sveta nije želeo da prokocka. Bez izgubljenog poena je došao do 4:1 i potom mirno priveo set kraju.

Treći set započeo je sigurnim servisima srpskog asa, a onda je usledio maratonski gem u kom je Italijan ipak izbegao brejk, a od tog momenta oba igrača su servisala perfektno, sve do osmog gema.

Đoković je napao servis protivnika, došao do brejk lopte, ali se Italijan još jednom spasio i poravnao na 4:4. Srpski as je ponovo odlično servirao i prebacio pritisak na Sinera. Opet je agresivan bio Đoković i poveo sa 40:0 što mu je donelo tri vezane meč lopte posle dva sata i 20 minuta borbe. Italijan je ipak uspeo sve da ih spasi, a onda i osvoji gem (5:5).

Italijanski teniser je dočekao lošiji servis gem rivala i došao do prve brejk lopte koju je i iskoristio. Sada je on servirao za pobedu, do koje je i došao, te sada dubl odlučuje o drugom finalisti Dejvis Kupa.