Novak Djoković

Alkaraz i dalje veruje u starije: Sve dok su tu Rafa i Novak nema smene generacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 12:20
Alkaraz i dalje veruje u starije: Sve dok su tu Rafa i Novak nema smene generacije Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Karlos Alkaraz je posle osvajanja Vimbldona, očekivano, u centru pažnje teniskog sveta. Mnogi su stava da je posle poraza završena era Novaka Đokovića i da će mlađa generacija ubuduće dominirati na najvećim turnirima.

Mladi Španac, iako već ima dva grend slema, ne misli tako. 

"Ne osećam se tako, zaista. Verujem da, sve dok se Rafael Nadal i Đoković bore za velike stvari, sve dok igraju, neće biti smene generacija, neće biti nove ere. O toj debati možemo da govorimo za nekoliko godina, sada nije trenutak", rekao je Alkaraz za "Tyc Sports".

Era Federera, Nadala i Đokovića ovim redosledom trajala je i traje preko 20 godina. U početku je to bio sam Švajcaraca, pa mu se priključio Nadal, da bi na kraju zablistao Novak, koji još uvek igra vrhunski tenis i osvaja najveće turnire.

Alkaraz kaže da i on ima rivala u svojoj generaciji koji ga pokreće i dodatno motiviše da bude bolji. 

"To je veoma važno. Da imaš nekoga tamo s kim se boriš. S kim vodiš tu bitku. Važno je da zadržiš motivaciju. Trenutno mislim da ga imam i ne plašim se da to kažem: za mene je to Janik Siner u ovom trenutku. To je lepo rivalstvo", naglasio je osvajač Vimbldona, ističući i zbog čega mu je trofej na terenima Ol Ingland kluba bitniji od onog na US Openu.

"Malo je posebnije osvojiti Vimbldon. I zbog načina na koji sam to uradio, pobedivši Đokovića koji je 10 godina bio neporažen na ovom Centralnom terenu, u Katedrali tenisa. Biti deo istorije ovog turnira čini ga malo posebnijim", rekao je Karlos Alkaraz.