ATP

Alkaraz iskren: Još ne smem da pitam Nadala da igramo dubl u OI u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 11:10
Karlos Alkaraz je dobio pohvalu od Đokovića za stajling na ceremoniji u Madridu Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Karlos Alkaraz je dobio pohvalu od Đokovića za stajling na ceremoniji u Madridu

Karlos Alkaraz se uspešno oporavlja od povrede i priprema za turnire na šljaci u Madridu, Rimu i "Rolan Garosu". Koliko god ga frustriraju povrede jer ima 20 godina, a prema njegovim rečima "dobro trenira, jede, spava, odmara se i ne zna zašto se povrede dešavaju", u intervjuu za "Marku" govorio je mnogo o sviom idolu Rafaelu Nadalu.

I posebno o neskreivenoj, životnoj želji da sa njim igra u dublu na Olimpijakim igrama u Parizu i pokuša da napadne zlatnu medalju.

"Upoznao sam ga ovih dana na turnirima sa tim, ali nisam smeo da mu to i predložim. Ne znam, to je nešto što je moj san. Već hiljadu puta sam rekao da bi bilo sjajno igrati sa njim u dublu na mojim prvim Olimpisjkim igrama", dečački iskreno je rekao Alkaraz.

Nadal je kroz poslednje izjave najavio i kraj karijere, možda mu Rolan Garos bude i poslednji. Karlito bi voleo da se suoči u Parizu sa "kraljem šljake".

"To bi bio jedan od najtežih izazova u tenisu. Za mene bi bilo uzbudljivo i posebno. Akos e to dogodi uživaću jer će to biti nešto jedinstveno. Ali, ne želim da razmišljam da Nadal završava karijeru, želim da što više uživam u njegovom tenisu".

Za njega je Rafa uvek favorit na Rolan Garosu.

"Niko nema više iskustva od njega u Parizu. Osećaj koji Rafa ima za taj turnir ne može da se poredi ni sa jednim drugim igračem. Ali, on je taj koji mora da izgleda dobro fizički, psihički i teniski. Ukoliko se ispune ti uslovi, nema sumnje da će biti među glavnim kandidatima za osvajanje Grend slema".

 

 

Bio je iznenađen što Novak Đoković neće igrati u Madridu.

"Nije me iznenadilo što je preskočio Majami, ali jeste što ne igra u Madridu. Komentarisao sam sa prijateljima i rekao sebi 'Bože, šta je moglo da mu se desi?".

Sa Novakom se družio na dodeli priznanja Laureus, gde je svetski broj jedan peti put bio proglašen najboljim sportistom sveta i kaže da je dobio pohvale od njega za stajling i posebno odelo "Luj Viton". Pad na treće mesto ATP liste ne predstavlja mu problem, što se tenisa i turnira tiče, ali je pozicija važna zbog drugih stvari.

"Za mnoga pitanja je biti bolje broj dva nego tri. Na primer, na nivou brendopva, imidža. Na niovu tenisa to mnogo ne znači jer svakako u polufinalu morate da se suočite sa najboljima bez obzira na plasman".

Na pitanje, ko će biti "broj jedan" na kraju godine, Janik Siner ili on, Alkaraz je odgovorio:

"Nadam se ja, ali sve mi izgleda da će to biti on".

Ako se uopšte može otpisati jedan Novak Đoković iz te priče....