Novak Djoković

Alkaraz će pre mene u penziju: Đoković dobro raspoložen pred četvrtfinale Australijan Opena

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.01.2024 10:59
Karlos Alkaraz Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Karlos Alkaraz

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković izjavio je u Melburnu da ima mnogo bolji odnos sa mlađim igračima nego sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Đoković se na konferenciji za medije osvrnuo na nedavnu izjavu Danila Medvedeva, koji se prisetio događaja iz 2017. godine kada su njih dvojica zajedno iz Monte Karla stigli su Niš, gde su Srbija i Rusija igrale u Dejvis kupu.

"Zahvaljujem se Danilu na lepim rečima. Prijatno me je iznenadio. On jeste tu priču već ispričao, ali jako cenim način na koji ju je ispričao. Hvala mu što je tako preneo ljudima. Ja takođe imam najlepše mišljenje o njemu kao osobi, kolegi, ali i kao jednom od mojih najvećih rivala u poslednjih pet godina. Znam da je momak sa pravim vrednostima. U pravu je kada kaže da velika većina igrača sa njim ima dobar odnos. Ja vidim to u svlačionici, njegov tim i on trude se da imaju dobru komunikaciju sa svima", rekao je Đoković na konferenciji za srpske medije, a prenosi Tanjug.

On je ponovio da su njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali je i naglasio da je sa Špancem imao mnogo veće rivalstvo nego sa Švajcarcem.

Tanjug/AP Photo/Andy Wong

najbolji teniser sveta Novak Đoković

 

"Ne kajem se što nisam završio karijeru sa Federerom, ili da uradim to sa Nadalom. Oni jesu moji najveći rivali koje sam ikada imao. Pogotovo Nadal, to sam već rekao i to se nikada neće promeniti. Ta količina energije utrošena na naše rivalstvo svih ovih godina i to koliko smo puta igrali jedan protiv drugog... Nemoguće je da bilo šta drugo to nadvlada", naveo je najbolji teniser sveta i dodao:

"Nemoguće je da odigram 60 mečeva sa Karlosom Alkarazom. To neće biti moguće, jer on će pre mene završiti karijeru. Šalim se, uživam u rivalstvima sa svim tim momcima i imamo jako lep odnos. Alkaraz, Medvedev, Siner, svi koji su tu u vrhu, Zverev, Cicipas... Lepo se slažem sa svima. Ako bih poredio odnos koji sam imao sa Federerom i Nadalom, sa odnosom sada sa mlađim kolegama, ovo je mnogo bolje. Lepši je odnos, uživam u tome. Otvoreniji je odnos, komunikativniji su. Ne znam, lepše se slažem s njima", zaključio je Đoković.

Đoković u noći između ponedeljka i utorka oko 04.30 časova igra četvrtfinalni meč australijan Opena protiv Amerikanca Tejlora Frica.