ATP

Alkaraz otkrio jednu od tajni vimbldonske pobede nad Đokovićem, a nema veze sa tenisom: Španac sluša lekara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 19:57
Alkaraz otkrio jednu od tajni vimbldonske pobede nad Đokovićem, a nema veze sa tenisom: Španac sluša lekara Guliver/AP Photo/Alberto Pezzali

Karlos Alkaraz oborio je 16. jula silne kladioničarske etikete širom sveta, jer je većina ljubitelja tenisa očekivalo da će Novak Đoković nastaviti svoju vladavinu Vimbldonom, da bi posle pobede nad sedmostrukim osvajačem turnira u Londonu i vlasnikom rekordne 23 Grend slem titule, svi pokušavali da raščlane njegov trtijumf u pet setova. Deo odgovora ponudio je i sam Španac.

Pre i posle Vimbldona, prvi reket sveta ovog puta nije pričao o svojoj odličnoj fromi, uspelom prilagođavanju igranju na travi, taktici, mentalnoj čvrstini... već o neodustajanju od njegove dnevne rutine. Konkretno, o praktikovanju svakodnevnog kratkog spavanja u trajanju do pola sata.

"I na dan finala sam malo zadremao. Istina je. Čak i ako igrate najvažniji meč u svom životu, rutine se moraju poštovati", izjavio je za španski "Radioestadio" 20-godišnji osvajača prošlosezonskog US Opena. 

 

 

 

 

Inače, praksu dremanja uveo je na nagovor svog lekara Huanha Lopeza, jer su ovom poznati medicinski dokazi da kratko spavanje preko dana ima moć regeneracije čovekovog tela i uma. 

"Dremke su oko 20 i 30 minuta i Karlitos ih ima dva sata pre meča. To povećava koncentraciju i poboljšava fizičke i intelektualne performanse igrača", objasnio je čovek zadužen za Alkarazovo dobro zdravlje.