Novak Djoković

Đoković hvalio Alkaraza, pa spomenuo i Nadala: Karlos će biti lider u tenisu narednih 10-15 godina

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

27.12.2023 20:28
Novak Đoković Guliver/Marco Canoniero
Novak Đoković

Novak Đoković je poražen od Karlosa Alkaraza u egzibiciji koja je održana u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Uprkos tome, srpski teniser je bio dobro raspoložen nakon meča.

Novak se pre svega zahvalio organizatorima, a zatim je usmerio svoju pažnju na mladog Španca za kog je imao samo reči hvale.

"Prvi put sam ga gledao na internetu kada je imao 12 godina i kada je već osvajao turnire. Impresivno je šta je već postigao. Velike vrednosti neguje, skromnost, ozbiljan je radnik. Njegova porodica, njegov otac... Vrlo dobra porodica sa velikim vrednostima. Fantastično je imati ga u našem sportu. On će biti lider u tenisu tokom narednih 10-15 godina" izjavio je najbolje rangirani teniser na ATP listi.

 

 

Takođe se dotakao i Rafaela Nadala koji će se u 2024. godini vratiti turnirima nakon velikih problema sa povredama.

"Sjajna je vest što se Nadal vraća. On je legenda ovog sporta. Želimo da ga gledamo što više, bilo bi sjajno da i ja i Karlos igramo protiv njega što više. Tenis je obeležio u prethodnih 20 godina on, kao i Federer, Mari… Tenis je porastao u ovom veku, drago mi je što sam deo te ere, verujem da mogu još da pokažem, jer ja se ne predajem" zaključio je Đoković.

Najboljeg srpskog tenisera čeka učešće na Junajted kupu koji će se održati u Australiji, a zatim i Australijan open na kom će Đoković braniti titulu.