Novak Djoković

Alkaraz predvideo "pad" Đokovića na čelu ATP liste: Siner će završiti narednu godinu kao prvi reket sveta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2023 18:36
Alkaraz predvideo "pad" Đokovića na čelu ATP liste: Siner će završiti narednu godinu kao prvi reket sveta Tanjug/Florian Eisele/Pool Photo via AP

Španski teniser Karlos Alkaraz smatra da će Janik Siner završiti narednu godinu na prvom mestu ATP liste, a da će u tom pohodu verovatno osvojiti i neku grend slem titulu.

Italijanski teniser sinoć je napravio iznenađenje na Završnom mastersu u Torinu, pobedivši Novaka Đokovića u tri seta, a taj susret pratio je i Karlos Alkaraz. Dobra partija četvrtog tenisera sveta nije nešto naročito iznenadila Španca. Momak iz Mursije predvideo je Italijanu još velikih pobeda, pa je u hvalospevima Sinera otišao i korak dalje,prognozirajućo mu prvo mesto ATP liste naredne godine i grend slem titulu "pod opasačem".

"Gledao sam, kao veliki obožavalac tenisa. To je bio jedan od najboljih mečeva u godini. Visok kvalitet tenisa. Neverovatan meč. Zaista neizvestan. Mislim da su svi uživali u tom meču. Bilo je dosta nervoze. Zaista sam uživao. Iskreno, bilo bi zaista teško igrati protiv Janika u Italiji. Navijači će biti uz njega. Ali ko zna. Voleo bih tu bitku protiv njega. Svaki naš meč je neverovatan, pa da vidimo", rekao je Alkaraz.

Španski teniser prognozirao je velike uspehe Sineru naredne godine.

"Apsolutno, ne sumnjam u to. On je jedan od onih momaka koji mogu da osvoje Grend slem. Mislim da će do broja jedan u 2024. ili će bar imati šansu da to učini.To je moje predviđanje", zaključio je Španac.

Inače, Karlos Alkaraz je ranije u toku dana savladao Andreja Rubljova u Torinu posle tri vezana poraza i time zadržao šansu da se nađe meču četiri najbolja tenisera na Završnom mastersu.