NBA

NBA liga na Areni sport: Može li Marej da podigne procente i sa Jokićem večeras otpiše Lejkerse u Denveru?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 16:40
Džamal Marej zakucava na koš i pored dobre odbrane Lebron Džejmsa Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey
Džamal Marej zakucava na koš i pored dobre odbrane Lebron Džejmsa

Aktuelni šampioni Denver Nagetsi nastavljaju trku ka odbrani titule u NBA ligi, a u petoj utakmici četvrtfinalne serije protiv LA Lejkersa, sastaće se večeras od 04 časova (Arena 1 Premium) po našem vremenu u "Bol Areni".

Posle 11. uzastopnih pobeda u okršajima sa "jezerašima", franšiza iz Kolorada mogla je da završi posao u prethodnoj rundi plej-ofa, ali su Lejkersi predvođeni sjajnom igrom svih startera, uspeli da odbrane domaći teren i smanje razliku na 1:3 u seriji, dok će večeras pokušati da naprave brejk u Denveru.

Na tom putu im naravno, neće biti lako. Nagetsi sa Oklahomom dele drugo mesto NBA lige po učinku (33-8) na svom terenu. Tokom čitave sezone videli smo brojne timove kako ostaju bez gasa u gradu koji leži na 1.500 metara nadmorske visine. A, sudeći po prva dva duela sa Lejkersima u Denveru, gostima, pre svega Entoniju Dejvisu i Lebronu Džejmsu (39), trebaće sigurno ekstra goriva u rezervoaru da izdrže nalete Nagetsa, koji će večeras pokušati da overe plasman u polufinale i zakažu okršaj sa Minesotom.

 

 

Za razliku od pređašnjih duela, poslednji okršaj u "Kripto kom Areni" dobro se završio sa Lejkerse. Ekipa Darvina Hama ovaj put uspela je da sačuva dvocifrenu prednost do kraja. Ključnu ulogu sem dvojca Lejkersa, odigrali su i ostali starteri. Kada god su Nagetsi pokazivali naznake preokreta, Dianđelo Rasel i Ostin Rivs dolazili su do poena i održavali razliku "jezeraša". Posle utakmice karijere, Eron Gordon je ostao tih na "danker" poziciji. Nikola Jokić je uz Majkla Portera (44 odsto za tri poena u ovoj seriji) ponovo imao fantastičan učinak, zabeleživši novi tripl-dabl u plej-ofu, dok je Džamal Marej još jednom podbacio (39 odsto šuta, 0/4 za tri, četiri izgubljene lopte)...

Upravo će to biti ključan detalj na večerašnjoj utakmici. Utisak je da ekipa želi da od Mareja napravi herojem. Lopta često ide ka njemu u prelomnim trenucima, iako Kanađanin tokom čitave serije igra toplo-hladno. I pored učinka Gordona pod košem, mnogo toga zavisiće baš od plejmejkera Nagetsa, uzevši, naravno, u obzir da će Jokić i Porter ubaciti svoje uobičajne brojke protiv Lejkersa.

Kada se pogleda stanje na tabeli i međusobni dueli u protekle dve godine, franšiza iz Kolorada apsolutni je favorit u večerašnjem okršaju, ali ne treba tek tako lako otpisati ni šampione iz "korona sezone", koji sa prisustvom Lebron Džejmsa, itekako znaju kako se dobijaju važne utakmice.

 

Cup tree provided by Sofascore