Novak Djoković

Novak želi revanš za poraz uz grupnoj fazi: Đoković i Siner za titulu u Torinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.11.2023 09:43
Novak Đoković u raspravi sa sudijom tokom meča protiv Sinera u Torinu Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Novak Đoković u raspravi sa sudijom tokom meča protiv Sinera u Torinu

Italijajanski teniser Janik Siner savladao je Novaka Đokovića u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu, a najbolji igrač sveta od 18.00 časova ima priliku da mu se revanšira u borbi za trofej.

Prvi reket sveta je u dosadašnjoj karijeri šest puta osvajao ovaj turnir, a sada će u ne baš prijateljskom okruženju pred, gotovo izvesno, isključivo Sinerovim navijačima, pokušati da osvoji novi trofej.

Novakov rival je već ušao u istoriju budući da je postao prvi Italijan koji je uspeo da se plasira u finalni meč završnog mastersa i sada pred svojim navijačima želi da trijumfuje.

Biće ovo peti duel Đokovića i Sinera, a srpski teniser vodi 3:1 u pobedama i na ruku mu ide i činjenica da se nikada u istoriji nije dogodilo da ga jedna teniser dva puta savlada na završnom turniru.

Dva tenisera, međutim, neće ovim susretom završiti takmičarsku godinu, budući da ih naredne nedelje očekuje finalni turnir Dejvis kupa koji se održava od 1. do 28. novembra u Malagi.

Srbija će u Španiji igrati protov Velike Britanije, dok će Italija ukrstiti koplja protiv Holandije, a preostala dva para četvrtfinala su Kanada - Finska i Češka - Australija.