ATP

Janik Siner: Znam za Novakov niz pobeda, ja pišem svoju priču

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2024 20:36
Janik Siner je vezao 16 pobeda u 2024. godini, ali je i dalje daleko od rekorda Novaka Đokovića Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Janik Siner je vezao 16 pobeda u 2024. godini, ali je i dalje daleko od rekorda Novaka Đokovića

Janik Siner briljira od početka 2024. godine. Italijan je osvojio Australijan Open, a zatim i ATP turnir iz serije 500 u Roterdamu. 

Treći teniser sveta je tako vezao ukupno 16 pobeda u ovoj kalendarskoj godini, a taj niz je još duži ako se dodaju i tri trijumfa u Dejvis kupu iz 2023. godine.

Italijan će igrati protiv Karlosa Alkaraza u polufinalu Indijan Velsa, a u slučaju da slavi portiv Španca, biće mu to 20. uzastopna pobeda. Uz to bi mogao i da zabeleži skok na ATP listi i preuzme poziciju broj dva od Alkaraza.

 

 

Siner je posle meča sa Jiržijem Lehečkom upitan šta misli o svojoj seriji trijumfa i da li se seća niza Novaka Đokovića iz 2011. godine kada je srpski teniser vezao 41 pobedu.

"Ne, tada sam imao samo deset godina", nasmejao se Janik, pa nastavio.

"Nisam pratio tenis, da budem iskren, jer sam se u to vreme više bavio skijanjem i igrao fudbal. Znam sada za tu Novakovu statistiku. Komplikovano je da se poredite sa članovima velike trojke ili četvorke. Oni su na drugom nivou. Ja pišem svoju priču. Kada sam bio mlađi, nisam mnogo pratio tenis", izjavio je Italijan.

Novak je 2011. godine prvi poraz zabeležio tek na Roland Garosu kada je ga je u polufinalu savladao Rodžer Federer. Siner je i dalje daleko od dostignuća srpskog tenisera, ali bi trijumf protiv Alkaraza sigurno podigao njegov nivo samopouzdanja.