ATP

Janik saopštio koji mu je sledeći cilj: Želi da sruši Novaka Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 11:25
Janik Siner slavi osvojenu titulu na Mastersu u Majamiju Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Janik Siner slavi osvojenu titulu na Mastersu u Majamiju

Italijanski teniser Janik Siner izjavio je da nakon osvajanja Mastersa u Majamiju ima cilj da isto to učini i na drugom Grend slemu u sezoni - Rolan Garosu.

Od ove nedelje drugi teniser na ATP listi rekao je da se većsada priprema za taj poduhvat i da će pr etoga učestvovati na dva, zajega, veoma važna turnira.

"Sada mi je Rolan Garos glavni cilj. Od četvrtka počinjem pripreme za Monte Karlo koji će biti moj prvi turnir na šljaci. Nemam mnogo vremena za adaptaciju, čak ni celu nedelju. Videćemo kako će biti u Monaku", rekao je Sineri dodao:

 

 

"Pre Rolan Garosa je i Rim, a to je veoma specijalan turnir za mene. Uvek je neverovatno igrati pred domaćom publikom. Mislim da sam mnogo napredovao u poslednjih godinu dana i da mogu još bolje. Fizički sam potpuno drugačiji", rekao je Siner.

Podsećanja radi, ovogodišnji Rolan Garos počinje 20. maja, a titulu osvojenu prošle godine na terenima u glavnom gradu Francuske brani najbolji svetski teniser Novak Đoković.

Ukoliko Italijan uspe u svojoj nameri da trijumfuje u Parizu, to će značiti da će preuzeti ilidersku poziciju od Noleta, koji je punih osam godina proveo kao najbolji na svetu.