Novak Djoković

Janik Siner je vladar Australije: Gubio je 0:2 od Medvedeva, ali je uspeo da "okrene" za prvu veliku titulu u karijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.01.2024 13:32
Janik Siner slavi trijumf na Australijan Openu Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Janik Siner slavi trijumf na Australijan Openu

Italijanski teniser, Janik Siner napravio je ogroman preokret i nakon što je izgubio prva dva seta uspeo je da se vrati u meč i u finalu Australijan Opena slavi protiv Danila Medvedeva - 3:2 (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3).

Imao je Medvedev 2:0 u setovima, Siner je bio na rubu ponora, ali onda se sve promenilo i Italijan je tek drugi put u karijeru uspeo da "preokrene" na nekom Grend slem meču i uspeo je da osvoji prvi veliki trofej u karijeri, a ujedno je i najmlađi pobednik ovog takmičenja sa samo 22 godine.

Rus je mnogo bolje ušao u meč od italijanskog predstavnika. Držao je sve konce igre u svojim rukama, a evidentno je bilo i da je mnogo svežiji od svog protivnika.

Prvi set je dobio relativno lako, u drugom je vodio 5:1 u gemovima, ali je propustio dve meč lopte i Siner je opasno pripretio, čak imao i priliku da se približi i napravi potpuni preokret, ali je Medvev odbio njegov napad i poveo sa 2:0 u setovima.

Činilo se tada da je sve rešeno, da Siner nema snage da se vrati, ali to je bila samo varka, jer Italijan nije želeo da se preda, već je pružio tenis života i napravio epski preokret.

Treći set je već doneo mnogo bolju igru Sinera, dok se Medvedev prvi put u toku mečea susreo sa situacijom u kojoj mora da juri prednost rivala.

 

 

Italijan je od starta ove deonice meča bio u konstatnom vođstvu, služio ga je srevis, mmogo bolje se kretao zbog čega je i dopao u situaciju da nakon nešto više od dva sata igre ima prvu set loptu koju je iskoristio nakon greške Danila Medvedeva.

Tu energiju Siner je preneo i na četvrti set u kojem je viđen i najbolji tenis do tada sa mnogo utrošene energije sa obe strane, a uspešniji je u tom periodu meča bio Italijan i meče se "vratio na početak", aonda je Siner iskoristio prvu meč loptu.