ATP

Janik Siner: Moram da napredujem ako želim da osvajam velike trofeje

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.01.2024 16:30
Janik Siner sa titulom Australijan Opena Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Janik Siner sa titulom Australijan Opena

Italijanski teniser, Janik Siner izjavio je da je lep osećaj osvojiti Australijan open i istakao da mora da napreduje ako želi da osvaja još velikih trofeja. 

Siner je po prvi put u karijeri osvojio Grend slem titulu, pošto je ranije danas pobedio Rusa Danila Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. Italijan je podsetio da je prošle godine imao veoma dobre rezultate. 

"Mislim da me je to nateralo da verujem da mogu da se takmičim sa najboljim igračima na svetu. Moram sada da procesuiram, pobeda protiv Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, to su teški igrači za pobediti... Ovo je sjajan momenat za mene i moj tim. Znamo da moramo da napredujemo ako želimo da imamo još prilika za veliki trofej. Ovo je naporan proces, rad", rekao je Siner na konferenciji za medije. 

 

 

On je u polufinalu turnira u Melburnu pobedio Đokovića, koji je deset puta u karijeri osvojio Australijan open. 

"Poseban je osećaj kada vidite velika imena u žrebu, osvojite turnir. Osećam se privilegovano što sam uopšte u žrebu i pokušavam da pobedim druge igrače. Što više ideš napred, vidiš sve manje ljudi u svlačionici, kuhinji. Osećaš se kao 'okej, igram dobar turnir'. Takav osećaj sam imao u poslednja tri kola, jer je nakon četvrtfinala baš prazno. Stvarno je dobar osećaj", naveo je Siner. 

Danil Medvedev je naveo da bi Siner mogao u jednom trenutku da preuzme prvo mesto na ATP listi. Đoković je i dalje prvi na ATP listi, a potom slede Karlos Alkaraz, Medvedev, Siner... 

"Na ovom turniru je bio najbolji igrač na svetu, zato je osvojio grend slem. Ali ne znamo šta će se dalje dešavati. Trenutno je on u trci da bude broj jedan. Ako nastavi da igra ovako, ako nastavi da pobeđuje na ovakvim turnirima, on će biti broj jedan u jednom trenutku. Nikad ne znamo šta može da se desi. Mnoge stvari mogu da se dogode u karijeri. Zato mislim da je tenis lep sport jer ne možete gledati u budućnost", rekao je Medvedev na konferenciji za medije. 

"Ako ostane zdrav i igra ovako, u jednom trenutku će biti broj jedan. Dva meseca, godinu dana, dve, jednog momenta. Mnogi igrači su prošli razne stvari u sezonama i karijerama, videćemo kako će Janik da se nosi sa svim. I sebe sam stavio u dobru poziciju. Pretpostavljam da sam broj dva u trci. Daću sve od sebe da budem blizu", dodao je ruski teniser.