Novak Djoković

Zasluženo je pobedio, bio je odlučniji i smeliji: Đoković priznao da je Siner bio bolji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2023 09:13
Zagrljaj Novaka Đokovića i Janika Sinera posle meča u Torinu Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Zagrljaj Novaka Đokovića i Janika Sinera posle meča u Torinu

Pobedom protiv Holgera Rune, najbolji teniser sveta Novak Đoković osigurao je titulu najboljeg igrača sveta na kraju 2023. godine, pa je možda i došlo do malog pada koncentracije u duelu protiv Janika Sinera.

Italijan je, vođen fantastičnom, ponekad i, za teniske uslove, ne baš dozvoljenom podrškom, uspeo da trijumfuje u 2. kolu završnog mastersa u Torinu, pa će Novak u duelu protiv Huberta Hurkača, koji je na programu u četvrtak, morati da potraži kartu za prolazak u nastavak takmičenja,

Ukoliko želi da pobedi u tom meču potrebno je da za nijansu unapredi igru u odnosu na deul protiv četvrtog tenisera sveta, čega je i on sam svestan.

"Siner je bio bolji i zato je pobedio. Pokazao je više odlučnosti od mene, smelosti i mirnoće. Mislim da je odigrao onoliko koliko najviše može i to mu je donelo važnu pobedu na kojoj mu čestitam", reko je Đoković posle meča i dodao:

"Nas dvojica smo se poslednji put sastali u polufinalu Vimbldona i pobedio sam u tri seta, ali ne mislim da je on tada odigrao lošije nego ovoga puta. Jedino što je možda servirao bolje nego u Londonu. On je napado, ja nisma i to je na kraju odlučilo pobednika."