NBA

Teške godine predstoje franšizi iz Arizone: "Trio" Sansa košta upravu pravo bogatstvo, a nemaju pravo pika do 2030!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 15:02
Košarkaši Finiksa Bredli Bil i Kevin Durent tokom četvrte utakmice plej-of serije protiv Minesote Tanjug/AP Photo/Matt York
Košarkaši Finiksa Bredli Bil i Kevin Durent tokom četvrte utakmice plej-of serije protiv Minesote

Teške godine predstoje Finiks Sansima.

Naime, iako je franšiza iz Arizone tekuću sezonu ušla sa velikim ambicijama, naročito nakon potpisa Bredlija Bila, ekipa Frenka Vogela doživela je pravi debakl u plej-ofu, gde ju je sa 4:0 u seriji, narodski rečeno, razmontirala Minesota predvođena Entonijem Edvardsom.

Pretplaćenoj ekipi kojoj su se davale velike šanse za prsten, ispala je tako iz konkurencije već na prvom stepeniku plej-ofa, a budući da je franšiza iz Arizone dala ogromne pare za plate Kevina Durenta (47 miliona), Devina Bukera (36) i pomenutog Bila (46), postavlja se pitanje šta može da uradio "trio" iz Arizone u narendim sezonama, pošto će do 2030. godine imati pravo samo na jednog pika?

 

 

Glavni problem Sansa biće činjenica da će samo za plate pomenute trojice dati gotovo pola milijarde dolara u naredne tri sezone, a uzevši u obzir da su sva trojica sklona povredama, mala je verovatnoća da će u plej-of ući uigrani i spremni za najvažnije bitke, što se dokazalo i ove sezone.

Situacija je sada takva da su Sansi "prodali" sva svoja prava na pikove u narednih šest sezona, a poslednjeg će moći da bezecuju pred nove početak takmičarske godine. I onda "suša" sve do 2030, računajući i na pikove druge runde. 

Sve to podstiče razna pitanja za novu upravu Finiksa, koja se sada nalazi u beizlaznoj situaciji sa njihovim najvećim zvezdama, čije plate čine 70 odsto ukupnog fonda na godišnjem nivou (193 miliona). I pitanje je kako će isplivati iz ove nepovoljne priče i da li se mogu otarasiti 160 miliona vrednog ugovora Bila i koliko-toliko, rasteriti budžet.
 

 

Cup tree provided by Sofascore