Serija A

Hvalopsevi Italijana na račun Svilara: "Osmica" za osam čudesnih odbrana i Romin san o Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 11:01
Mile Svilar je i ovu situaciju spasio u Napulju Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Mile Svilar je i ovu situaciju spasio u Napulju

Roma je preživela "pakao" na stadionu Dijego Armando Maradona u Napulju zahvaljujući fenbomemnalnim odbranama Mileta Svilara. Donedavno reprezentativni čuvar Srbije činio je čuda, kako pišu Italijani, "hipnostisao je napadače Napolija", činolo se da ima "više ruku od Boginje Kali", uz čak osam odbrana na meču, od kojih dve spektakularne (Kvaratskelija, Osimen) bio je junak velikog boda Rome.

U medijima je bio bez sumnje junak meča, uz pocene od 8 i 8,5, samo je "škrti" Tutosport njegov učinak ocenio sedmicom.

"Jednog dana će nam objasniti gde je bio skrivenm do sada. Osim penala Osimenu i Oliverinog udarca, sve je spasio. Remi Rome ide njemu na račun", piše Gazeta delo sport.

"Korijere" je dodao da je "Roma dobila golmana aza budućnost, ali ako se plasira u UEFA Ligu šampiona da će mnoge zasluge ovog proleća ići na adresu Svilara".

Roma je trenutno peta, nema veliki zaostatak za Bolonjom, a ide joj na ruku što će verovatno i ta pozicija voditi u Ligu šampiona jer je Italija trenutno najbolje rangirana liga po bodovima na UEFA koeficijent listi za ovu sezonu. Preti im Atalanta, ali do kraja su ostala još četiri kola.