Superliga Srbije

Lazetić: TSC je sazreo kao tim, ostavili smo Partizan bez prave šanse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 08:09
Žarko Lazetić je dva puta uzastopno sa TSC-om slavio u Humskoj MN Press
Žarko Lazetić je dva puta uzastopno sa TSC-om slavio u Humskoj

TSC je u Humsku stigao sa sedam bodova ztaostatka, ali je još jednom pokazao da kontinuirani rad Žarka Lazetića daje velike rezultate, pa se drugom uzastopnom pobedom na stadionu Partizana (2:1) vratio u trku za vicešampionsko zvanje na pet kola pre kraja Mozzart bet Superlige Srbije.

Još jednom je Lazetić pokazao raskošni trenerski talenat, pripremio je meč drugačije od prethodnih kada je igrao sa crno-belima. Mirna igra, bez velikog presinga "po dubini", dobro izgrađene akcije računajući na pad koncentracije crno-belih posle dva vezana večita derbija, kao i čuvanje Saše Jovanovića za završnicu doneli su mu novo slavlje protiv kluba u kome je igrao i radio kao pomoćni trener. 

"Dobra utakmica sa naše strane, jako dobro iskontrolisana, sveli smo Partizan, jako ozbiljan Partizan, da nisu napravili šansu. To je za moje igrače velika stvar, kapa dole kako smo izgledali u svim fazama igre. Malo nestrpljivi u prvom poluvremenu, u tome, kao da mi treba da vodimo 2:0 na poluvremenu. Na poluvremenu smo se umirili i bili dosta dobri sa loptom, nije bilo tranzicija i kontra napada, onda je došla pobeda. Sigurno, ostaće zapisano, ovi momci su pomerili granice, ispisali istoriju prošle godine, ovde, kako igramo, kako uspevamo da budemo konkurentni pokazuje i kakvi su, probaćemo ovako do kraja sezone", istakao je Lazetić.

Strpljenje u igri i doslednost nekim idejama je možda bio ključ pobede.

"Očekivali smo da ćemo imati veći posed od Partizana, jer Partizan i jeste najopasniji kada oduzme loptu. Ipak, bili su pasivni, čekali su da se mi zaletimo. Sazreli smo kao tim, ja kao trener, birali smo druge načine da dođemo do završnice. To nam je pomoglo da nema puno tih jurnjava i tranzciija koje im odgovoraju. Mi želimo da kontrolišemo dešavanja na terenu, kroz posed, kroz pasove, pa da pripremimo završnicu da ne bi upravo bili daleko iza lopte. U prvom je bilo žurbe, sve ostalo je bilo fenomenalno, gol što da Natho, to je majstorstvo, ali sve drugo... Sve faze igre su bile, ponovila se utakmica opet, najmirniji sam ovde, jer sve je okej. Mogli smo da izgubimo, da pogode slobodnjak, ovaj prekid, ali to ne bi promenilo zadovoljstvo koje smo imali tokom 90 minuta. To nas pokreće, da ne bude samo pobedili ili izgubili nego kako izgledamo na terenu. Napredovali smo i mislim da ćemo nastaviti".

Jovanović je ušao sa klupe i rešio utakmicu.

"Svako ima svoju ulogu, Jovanovića štedimo, ima neke probleme. Neke utakmice ne počinje, kad su utakmice na 3-4 dana, on je u godinama, želimo svežeg igrača, ušao je i rešio utakmicu. Nekad je bolje 20 pravih, nego 70 bez učinka, često rotiramo, negde sam video da mi nikad nismo izveli isti tim dva kola zaredom. To ima veze samo s onim šta želimo za tu utakmicu, na kraju rezultat sudi da li je dobro ili nije. Da smo izgubili, svi bi pitali što nije igrao, velika stvar je u pitanju, posvećenost stoji iza stručnog štaba. Pomogli su mi, imali smo neke dve dileme, jedva za Jovanovića, funkcionišemo kao tim i daje to zadovoljstvo".

Govorio je Lazetić, kao i uvek sa mnogo respekta prema Partiozanu ne krijući da je tzaj klub njegova ljubav, ali da uvek ima motiva da se takmi protiv bilo koga. Upitan da li sebe vidi na klupi crno-belih, bio je jasan.

"Partizan ima trenera, ja sam trener TSC-a, zna se šta predstavljjau u našem fudbalu, ali da ne pričamo šta bi bilo kad bi bilo. Mi smo u sadašnjosti, u TSC-u sam prezadovoljan, Partizan ima trenera, ima dobru sezonu, ako dođe do toga, bićete tu i pričaćemo. Ne bih davao nikakve komentare, nije ni korektno, a nije ni korektno prema mom klubu, imam sve uslove i dokle god je to tako, ja sam tu i guramo dalje".

Ulaganja u mlade, perspektivne igrače iz Srbije daje rezultate, naravno uz veliki rad i izuzetne uslove koje obezbeđuje uprava kluba. Ne treba zaboraviti da se TSC pripremao u Španiji i igrao pripremne utakmice sa kvalitetnijim klubovima.

"Ulaže se u skladu s onim što možemo, ove godine je uloženo i više nego ikada pre, jer smo mogli. Trudimo se da pronađemo takve igrače koji će igrati najbolji fudbal, ne patimo da dovedemo nekog stranca, ne gledamo da li je naš ili stranac, već gledamo da budu igrači koje poznajemo, što znamo kakav je karakter, kako mogu da se uklope u našu igru i zato manje grešimo od ostalih. Ima dosta filtera da bismo se odlučili za nekog igrača. Ne gledamo da li je stranac ili ne, ali evidentno je da pre svega kontinuitet rada i istrajnosti, kako da kažem, sistema koji se spominje, kada to prati rezultat dovodi do toga da možemo da dođemo ovde i izgledamo ovako, da smo dobri, da se pitamo. Nastavićemo da napredujemo i da budemo konkurentni i u Evropi", rekao je Lazetić.