Novak Djoković

Novak Đoković započeo 399. nedelju na čelu ATP liste: Tu će ostati do kraja godine, osmi put u karijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 08:24
Novak Đoković započeo 399. nedelju na čelu ATP liste: Tu će ostati do kraja godine, osmi put u karijeri Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Možda je neko i sumnjao da će uspeti, ali on nije, i nakon što je u nedelju uveče savladao Holgea Ruena na uvodnom meču završnom mastersu u Torinu, Novak Đoković je ispisao još jednu zlatnu stranicu teniske istorije.

Najtrofejniji teniser sveta je ovog ponedeljka započeo 399. nedelju na čelu ATP liste, a trijumfom nad Dancem je osigurao i da će se na toj poziciji zadržati naredne sedmice i tako postati prvi igrač u istoriji tenisa koji će stići do 400. nedelje na vrhu.

I ne samo to, Đoković će, sada je to i matematički izvesno, 2023. godinu završiti kao najbolji na svetu i to će mu biti osmi put u karijeri da je ostvario taj uspeh, a najbliži pratilac po tom parametru mu je legendarni Pit Sampras koji je "samo" šest puta uspevao da bude najbolji na kraju godine.

Iza Novaka Đokovića ovog ponedlejka se nalaze Karlos Alkaraz, koji od 14.30 časova igra prvi meč na turniru u Torinu protiv Aleksandera Zvereva koji je na sedmoj poziciji.

Između njih se nalaze Danil Medvedev, Janik Siner, Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas, dok su iza Nemca u TOP 10 još Holger Rune, Hurbert Hurkač i Tejlor Fric.

Laslo Đere je na 33. poziciji drugi najboljeplasirani igrač iz Srbije, Dušan Lajović je 46, dok je Miomir Kecmanović na 55. mestu.