Novak Djoković

Đoković započeo 416. nedelju kao najbolji na svetu: Posle ponoći igra meč trećeg kola u Indijan Velsu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 08:35
Novak Đoković na turniru u Indijan Velsu Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Novak Đoković na turniru u Indijan Velsu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 416. nedelju na ATP listi, a priliku da uveća svoj bodovni saldo imaće oko dva sata posle ponoći kada se u trećem kolu Indijan Velsa sastaje sa Lukom Nordijem.

On će na tom susretu pokušati da ostvari 401. pobedu na nekom turniru iz Masters serije, budući da je protiv Aleksandra Vukića to učinio jubilarni 400. put.

Upravo zbog turnira u Sjedinjenim Američkim Državama ovog ponedeljka nije izašla nova ATP lista, već je na snazi ona od pre sedam dana, pa će svi izgubljeni odnosno osvojeni bodovi nakon njega biti uračunati naredne sedmice, ali izvesno je da će Nole i tada biti na mestu na kom se sada nalazi.

 

 

Đokoviću, inače nedostaju jš samo dve nedelje na čelu liste najboljih svetskih tenisera da kompletira punih osam godina kao lider, što nikome pre njega nije pošlo za rukom.

Trenutna bodovna zaliha na ATP listi garantuje najboljem svetskom teniseru da će na liderskoj poziciji ostati najmanje do 8. aprila i tada će oboriti jedan značajan rekord koji je u vlasništvu Rodžera Federera.

Naime, Švajcarac je sa 36 godina i 320 dana trenutno najstariji teniser koji je bio na čelu liste najboljih tenisera sveta, a Nole će tog 8. aprila imati 36 godina i 322 dana, pa će oboriti rekord legendarnog Federera.