Novak Djoković

Nadal hvali: Novak Đoković je najveći u istoriji, bolji je momak od imidža koji ima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2024 09:40
Rafael Nadal i Novak Đoković večiti rivali i prijatelji Guliver/Imago Sports
Rafael Nadal i Novak Đoković večiti rivali i prijatelji

Rafael Nadal mora da preskoči tunrir u Dohi i da se bolje pripremi za sezonu na šljaci. Tokom intervjua za "Objektivo la seksta" bez mnogo dvoumljenja je odgovorio na pitanje ko je za njega GOAT, najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković. Pokušao je i da objasni zbog čega je to tako kao i zašto svetski broj jedan ima negativan imidž na zapadu.

"Imidž koji projektuje je gori od onoga što on zaista jeste. Novak je dobra osoba, sa određenim greškama, kao i svi mi. Ali ponavljam, mnogo je bolji od onoga što možete da vidite na tv-u. Da, ume da polomi reket, a onda je u sledećem udarcu perfektan. Zato je i postigao najviše u ovom našem sportu. Brojke ne lažu, on je najveći u istoriji", istakao je Nadal.

Ponovio je i značaj koji su Novak i Federer imali u tenisu, kao i u njegovoj karijeri.

"Kada sam počeo, Rodžer Federer je bio u najboljim godinama. Mnogo smo pomogli jedan drugom. I oduzeli jedan drugom. Isto je bilo i sa Novakom. Sva trojica smo imali jasan put, podsticali smo jedan drugog da napredujemo i osvajamo trofeje".

 

 

Karlos Alkaras je bolji nego što je on bio sa 20 godina.

"Nema slabosti za svoje godine. Kad sam bio kao on imao sam mnogo više problema. Servis, volej... Ima sjajan repertoar. Dobar je dečko, ima jasne ambicije. U njegovim godinama nikada sebi nisam postavLjao tako visoke ciljeve. Različiti smo mentaliteti. On ima sve uslove da napravi veliku karijeru".

Sprema se Nadal za Indijan Vels.
 
"Moj prioritet je da budem maksimalno spreman za sezonu na šljaci. Vrujem da ću igrati u Indijan Velsu. Verovatno ću poslednji put igrati tamo, a svi znaju da je to poseban turnir za mene".

Povrede koje su ga odvojile skoro godinu dana od terena nisu ga frustrirale.

"Osećam neku vrstu mentalnog umora. Čaša se dugo punila i sada je prepuna. Nije stvar frustracije, stvar je prespektive. Srećan sam onim što radim, moja supruga takođe... Želela bi da nastavim da igram. U tom smislu imam poseban podsticaj", zaključio je Nadal.