ATP

Hoću na Olimpijske igre: Nadal demantovao glasine o penziji posle Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2024 09:12
Španski teniser Rafael Nadal na konferenciji za medije Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill, File
Španski teniser Rafael Nadal na konferenciji za medije

Španski teniser Rafael Nadal demantovao je glasine da će mu nastup na predstojećem Rolan Garosu biti poslednji u karijeri.

Rekorder grend slema u Parizu (14) ima nameru da se i ove sezone nađe u konkurenciji za osvajanje titule u francuskoj prestonici, ali s obzirom na probleme sa povredama, pojedine medijske požurile su da ga što pre penzionišu. 

To se, međutim, Nadalu opšte nije dopalo, pa se nakon poraza od Jiržija Lehečke u Madridu, osvrnuo na natpise medija i rekao da ne namerava još uvek da se penzioniše. Naročito ne u Parizu, gde bi ovog leta mogao i da se nađe kao član olimpijskog tima Španije.

"Moj san je da se po poslednji put takmičim na Olimpijskim igrama. Nikada nisam rekao da će se moja karijera završiti na Rolan Garosu", podvukao je jasno Nadal za španski kanal "Moviestar".

 

 

Rafael Nadal trenutno je 512. igrač sveta ima 37 godina i ove sezone zabeležio je tri pobede i dva poraza. Tokom blistave karijere ostvario je bilans od 1071 pobeda i 222 poraza. Na vrh svetske rang liste stigao je 2008. godine, dok je tokom karijere osvojio 92 titule i nešto više od 130 miliona dolara na turnirima.