ATP

Verovatno se više neću vraćati na Rolan Garos: "Katapultirani" Nadal još ne zna šta dalje s karijerom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 19:00
Rafael Nadal, španski teniser, između odluke da nastavi s mučenjem na terenu i odlaganja reketa Guliver/Photo by Tnani Badreddine/DeFodi Images)
Rafael Nadal, španski teniser, između odluke da nastavi s mučenjem na terenu i odlaganja reketa

Rafael Nadal sada već godinama pokušava da se vrati na stare staze slave, ali svaki put kada izađe na teren samo napravi veliki korak unazad, jer su česte povrede i duga bolovanja ostavila toliko dubok trag na njegov tenis da je došao dan kada je osvajač 14 titula Rolan Garosa izbačen već u prvom kolu najvećeg turnira na šljaci. 

Težak poraz od Aleksandra Zvereva naterao ga je da opet, smao ovog puta bez pitanja medija, progovori o svom skorijem kraju karijere krcate trofejima, a najviše pamćene i vrednovane po 22 trijumfa u finalima takmičenja serije 2.000. I ponovo je ostao nedorečen, između spoznaje da nije ni bleda senka svoje najbolje verzije i želje da još potraje na terenu. 

"Teško mi je da kažem šta sledi u budućnosti. Velika je verovatnoća da se više neću vraćati ovde na Rolan Garos, ali nije skroz sigurno. Sada mnogo bolje osećam lopticu nego pre dva meseca. Za dva meseca možda kažem 'dosta je', ali još nemam taj osećaj. Želim da se vratim na Olimpijskim igrama na ovaj teren, to me motiviše. To će biti dobra šansa i nadam se da ću biti spreman za to. Divne stvari tokom karijere sam uradio na ovom terenu, koje nisam mogao ni da zamislim, ni da sanjam. Bio je to divan proces, uspomene, svaka godina je bila drugačija, svaka specijalna. Svi koji rade na Rolan Garosu, svi iza scene, svi su činili da bude nezaboravno. Onda mojoj porodici, timu. Hvala vam iz dna mog srca. Nadam se da ćemo se opet videti, ali ne znam", rekao je neodlučni Nadal. 

 

 

Kako to bonton nalaže, Španac je pohvalio Nemca, koji mu je 2022. godine zbog povrede predao polufinale RG, a danas ga je "oduvao" u tri seta. Za tek 4. pobedu u 11. međusobnih duela. 

"Čestitam Saši na sjajnom meču i pobedi. Želim ti sve najbolje u nastavku turnira. Pre dve godine si imao teške trenutke, ali želim ti sreću ubuduće. Prošao sam kroz dve teške godine sa povredama koje sam imao. To jeste proces koji je trebalo da se završi tako što bih se ovde vratio, ali nije dobro prošao".