La Liga

Predsednik Barselone grmi posle Đirone: Ovo ovako ne može

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 11:52
Đoan Laporta Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File
Đoan Laporta

Toplo-hladno, takva je bila sezona Barselone bez trofeja. Poraz od Đirone ne samo da je ozvaničio 36. titulu Real Madrida, već je označio i pad Katalonaca na treću poziciju.

Koliko god su navijači bili zadovoljni ostankom Ćavija Ernandeza na klupi i za narednu sezonu, toliko su i razočarani partijom protiv Đirone koja je još jednom potvrdila na terenu da igra bolje od gradskog rivala. I da je zasluženo opet prva iza leđa Reala.

Predsednik Barselone Đoan Laporta bio je besan posle poraza, usnimljen je kako saradnicima govori:

"Ovo, ovako ne može".

A, ne može iz više razloga, jer ako Barselona ne završi kao vicešampion neće igrati Superkup Španije, a samim tim će izgubiti minimum osam miliona evra koliko donosi to učešće u Saudijskoj Arabiji, a potencijanlno i do duplo više sa sponzorskim i promo aktivnostima.

"Poraz od Đirone neće promeniti planove koje imamo. Ostajem trener Barselone i naredne sezone", govorio je trener Ćavi Ernandez posle meča sa Đironom.

To se i ne dovodi u pitanje, kažu španski mediji, jer Laporta ne bi pogazio reč, ali Barselona nije izgledala kao tim koji može da se takmiči na najvišem nivou i donosi trofeje. Pritom, finansijska konstrukcija nije stabilna, Laporta čini razne "gimnastike" kojima bi ispoštovao finansijski fer-plej i obezbedio licencu Primere La Lige.

Do kraja La Lige Đirona igra protiv Alavesa (g), Viljareala (d), Valensije (g) i Granade (d), a Barselona protiv Sosijedada (d), Almerije (g), Rajo Valjekana (d) i Sevilje (g).