La Liga

Ćavi uživa poverenje: Kad budem osetio da igrači nisu uz mene napustiću Barselonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 18:08
Ćavi Ernandez uživa poverenje uprave Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Ćavi Ernandez uživa poverenje uprave Barselone

Težak poraz od Reala u finalu Superkupa Španije nadvio je tamne oblake nad trenerom Barselone Ćavijem Ernandezom koji je pretrpeo dosta kritika u javnosti. Pred sutrašnji duel u Kupu Španije, a rival je Unionistas, Ćavi je na pres konferenciji jasno govorio o svom trenutnom statusu.

"Kad se izgubi, onda je krivica prvenstveno na meni. Moramo da promenimo čip posle poraza u Superkupu, ali smo i dalje konkurentni u Ligi, Kupu i Ligi šampiona. Predsednik Đoan Laporta nas je posetio, dao nam je punu podršku. On je nepopravljiv optimista, donosi nam veru i samopouzdanje. Naš moto je - zajedno smo jaki", rekao je Ćavi.

On nikad neće biti problem za Barselonu.

"Onog dana kada budem osetio da igrači nisu uz mene ja ću sam otići. Pre nekoliko dana smo radili loše stvari, ali od danas želimo da ih radimo dobro. Rezultati uvek obeležavaju budućnost trenera. Ovde sam još uvek jer su ciljevi bili ispunjeni. Kad sam dolazio rekli su da je cilj da budemo četvrti, a bili smo drugi. Prošle sezone smo osvojili titulu i Superkup. Ove godine je titula važna, u igri smo na svim forntovima".

 

 

Ćavi kritičarima ne želi da odgovara kako ne bi pokrenuo nepotrebnu polemiku, ali je potencirao probleme u odbrani koje su bile uočene u duelu sa Madriđanima.

"Teško je razumeti špta se događa. Radićemo više na odbrambenoj liniji, na poboljšanju određenih aspekata, grupnom, pojedinačnom. Moramo manje da grešimo. Barselona je 'teška', očekivanja su uvek najviša, pritisak veliki, ali mora da se iznese. Rezultat je jedino merodavan, mi smo konkurentni u svim takmičenjima", zaključio je Ćavi.

Barselona ima sedam bodova manje od Reala, a osam i meč manje od Đirone, trenutnog lidera u Primeri La Ligi posle 20 kola.