Vesti iz fudbala

Mesi ispisao istoriju MLS lige - gol i pet asistencija: Inter deklasirao Njujork Red Bul

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 06:49
Lionel Mesi i Luis Suarez Tanjug/AP Photo/Mark Stockwell
Lionel Mesi i Luis Suarez

Majami se verovatno razočarao u NBA tim koji je ispao na sgtartu plej-ofa, ali zato uživa u fudbalskom timu i majstorijama Lionela Mesija. Inter je zadržao čelnu poziciju u Istočnoj konferenciji posle 12. kola deklasiravši u derbiju Njojork Red Bul 6:2, uz gol i pet asistencija Mesija, te het-triku Luisa Suareza.

 

 

Vođstvo gostiju iz Njujorka na poluvremenu (Vanzier 30), inspirisalo je Lea Mesija da ispiše istoriju MLS lige. Rohasu je srvirao dva gola (48, 62), u međuvremenu je doneo prednost (50), pa onda za asistenciju uzvratio tri puta Luisu Suarezu (69, 75, 81). Postao je prvi igrač u sezoni sa 10 postignutih golova i prvi igrač u istoriji ove lige sa pet asistencija na jednom meču.

 

 

Raspodija nekadašnjeg tandema iz Barselone u poodmaklim godinama videli su i navijači Intera. Gol Emila Forsberga u sedmom minutu nadoknade nije ni sa promil upropastilo slavlje.

Od kada se Mesi oporavio, Inter je nezaustavljiv, vodi na Istoku posle 12 mečeva sa 24 boda, Sinsinati ima tri manje i meč manje, danas protiv Njujork sitija sa Jovanom Mijatovičem. Toronto je treći sa 19, a Njujork je ostao četvrti sa 17 bodova.