Novak Djoković

Volim fudbal, odrastao sam igrajući i gledajući ga: Novak Đoković specijalan gost na dodeli Zlatne lopte

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 21:06
Volim fudbal, odrastao sam igrajući i gledajući ga: Novak Đoković specijalan gost na dodeli Zlatne lopte Guliver/AP Photo/Michel Euler)

Dok privodi kraju pripreme za svoj prvi meč na danas započetom Mastersu u Parizu, u drugom kolu turnira serije 1.000, srpski teniser Novak Đoković našao je vremena da se pojavi na večerašnjoj ceremoniji dodeljivanja Zlatne lopte fudbaleru za kog je veliki žiri procenio da je bio najbolji na svetu prošle sezone. 

A, tamo gde je najbolji teniser sveta svih vremena tu je jato novinara, kamermana, fotoreportera... jer mediji uvek vole da čuju njegovu reč, na razne teme pa i povodom uručivanja najprestižnije individualne nagrade u svetu fudbala.

"Svuda me ima, ali najviše ipak na teniskom terenu. Lepo je iskoristiti priliku kada igrate turnir u gradu u kojem je veliki sportski događaj kao što je dodela Zlatne lopte ili ranije finale ragbija. Nikada pre nisam bio na tim događajima i zaista uživam", rekao je Đoković, čiji bi napad na novu titulu u karijeri mogao da krene duelom sa Miomirom Kecmanovićem, ako njegov zemljak prebrodi prvu rundu. 

 

 

Svi znaju da je Novak veliki ljubitelj fudbala, kao i da je prijatelj sa mnogim zvezdama istog, pa i sa Lionelom Mesijem, već viđenim dobitnikom nove Zlatne lopte. 

"Volim fudbal, odrastao sam igrajući ga i gledajući. Moj otac je neko vreme igrao profesionalno. Fudbal je ubedljivo najpopularniji sport na svetu i zaista sam uzbuđen što sam ovde".

Vlasnik rekordnih 24 Grend slem titula upitan je i za šanse srpskih igrača da se jedno dana popnu na ovu vrstu "Olimpa". 

"Bilo bi sjajno da neki srpski fudbaler osvoji Zlatnu loptu. Imamo odlične igrače. Tu je Mitrović, rekorder po broju golova za reprezentaciju, igra sjajno, onda Tadić, koji je godinama bio kapiten Ajaksa i našeg državnog tima, pa Milinković-Savić... Imamo sjajne fudbalere, nadam se da će uraditi nešto veliko na Evropskom prvenstvu. Mi smo uz njih. A, pored igrača kao što su Mesi, Haland, Mbape, realno gledano, teško je doći do Zlatne lopte", istakao je Novak Đoković.