ATP

Odluka za nekoliko nedelja ili meseci: Novak Đoković još u dilemi imati ili nemati trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 19:36
Novak Đoković, srpski teniser, nije načisto da li će angažovati Zimonjića za trenera MN Press
Novak Đoković, srpski teniser, nije načisto da li će angažovati Zimonjića za trenera

Novak Đoković nema trenera još od, kao grom iz vedra neba, neočekivanog prekida obostrano berićetne saradnje sa Goranom Ivaniševićem, posle Mastersa u Indijan Velsu, a ni sam nije načisto da li će ga uopšte angažovati do kraja svoje imresivne karijere, nabijene svim mogućim teniskim rekordima.

Već neko vreme trenira sa Nenadom Zimonjićem, nekadašnji kolega iz dejvis kup reprezentacije Srbije pratio ga je i tokom Mastersa u Monaku, ali to i dalje ne znači da će bivši vrhunski dubl igrač definitivno preuzeti brigu o karijeri osvajača 24 Grend slem titule, gomile Mastersa i silnih drugih turnira. 

 

 

"Još razmišljam da li mi je potreban trener ili ne. Analiziram različite opcije. Sada sam sa Nenadom Zimonjićem a odluku ću doneti u roku od nekoliko nedelja ili nekoliko meseci. Igram profesionalni tenis već više od 20 godina, imao sam različite trenere i stručne ekipe. Ne verujem da mi ne treba trener, niti fizioterapeut, jer na kraju krajeva ekipa stvara uspeh. Međutim ja sam sada u periodu karijere kada i nemati trenera predstavlja opciju", objasnio je dobitnik Laureus nagrade za najboljeg sportistu 2023. godine, posle ceremonije u Madridu.

Đoković nikada nije bio bez trenera. Uz njega su godinama bili Slovak Marijan Vajda, Nemac Boris Beker i Hrvat Goran Ivanišević, a bilo je i kratkih saradnja sa Todom Martinom ili Andreom Agasijem u tandemu sa Radekom Štepanekom. 

Mimo stare prakse, Novak još nema titulu ove sezone, a on sam je milion puta ponovio da su mu takmičarski prioriteti u 2024. godini osvajanje što više GS tirnira - ostali su mu Rolan Garos, Vimblson i US Open - te konačno uzimanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama.