Vesti iz košarke

Stiv Kliford, trener Šarlota, jedan od predavača na predstojećoj Beogradskoj košarkaškoj klinici "Dušan Ivković"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 10:39
Stiv Kliford Guliver/AP Photo/Phil Long, File
Stiv Kliford

Trener Šarlota Stiv Kliford biće jedan od predavača na predstojećoj Beogradskoj košarkaškoj klinici "Dušan Ivković".

U saopštenju se navodi da je kompletirana lista svih predavača za 23. Beogradsku košarkašku kliniku "Dušan Ivković", koja će biti održana 29. i 30. juna u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminara u svetu ponovo će opravdati očekivanja i visoke standarde, jer će još jednom okupiti vrhunske stručnjake sa svih svetskih meridijana, a i ove godine predavanje će održati i trener iz NBA lige, dodaje se u saopštenju.

"Trener Šarlota Stiv Kliford biće jedan od naših predavača. On je prihvatio naš poziv, tako da ćemo i ove godine imati impozantnu listu gostiju, u skladu sa autoritetom i ugledom koji je u košarkaškom svetu imao Dušan Ivković, čije ime i nosi ovaj trenerski seminar", rekao je Strahinja Vasiljević generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije.

Kliford je od 2001. godine radio kao pomoćni trener u NBA ligi u ekipama Njujorka, Hjustona, Orlanda i Los Anđeles Lejkersa. Od 2013. do 2018. bio je prvi trener Šarlota, da bi potom tri godine vodio Orlando, a onda se 2021. ponovo vratio na funkciju šefa stručnog štaba Šarlota, gde od ove sezone sarađuje i sa srpskim internacionalcima - Vasilijem Micićem i Aleksejem Pokuševskim.

Tradicija gostovanja vrhunskih američkih trenera na Beogradskoj košarkaškoj klinici datira od njenog premijernog izdanja 2001. godine kada su predavači bili Greg Popović, Don Nelson i Leri Braun.

Osim Stiva Kliforda, među predavačima na Beogradskoj košarkaškoj klinici "Dušan Ivković" će biti trener aktuelnog prvaka Evrope, Reala iz Madrida, Ćus Mateo.

Zatim, Tuomas Isalo prošlogodišnji pobednik FIBA Lige šampiona sa Bonom i ovogodišnji osvajač Evrokupa sa Parizom, kao i Petar Božić, koji je sa ekipom London Lajonsa u Evrokupu pravio senzacionalne rezultate, stigavši do polufinala.

"Očekujemo preko 1.200 trenera iz zemlje i inostranstva koji će pohađati ovaj seminar. Ponosni smo što ćemo ugostiti tako velika trenerska imena i što ćemo pre svega našim trenerima obezbediti priliku za vrhunsku edukaciju i dalje stručno usavršavanje, što je ujedno i primarna misija našeg trenerskog udruženja", zaključio je Vasiljević.