Vesti iz fudbala

Čeka se potvrda onoga što ceo svet zna: Lionel Mesi večeras dobija osmu Zlatnu loptu za najboljeg igrača planete

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 11:43
Čeka se potvrda onoga što ceo svet zna: Lionel Mesi večeras dobija osmu Zlatnu loptu za najboljeg igrača planete Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello

Ove večeri u Parizu biće dodeljena Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u minuloj godini, a ukoliko ne bude nekog velikog iznenađenja i preokreta, ona će još jednom pripasti Lionelu Mesiju.

Mediji širom sveta tvrde da su procurele informacije glasanja i da je kapiten reprezentacije Argentine, sa kojom je osvojio Mundijal u Kataru osmi put u karijeri dobio ovo priznanje.

 

 

Bivši fudbaler Barselone proglašen je za najboljeg igrača Svetskog prvenstva, gde je postigao sedam golova i upisao tri asistencije. A, pored toga, osvojio je i šampionat Francuske sa Pari sen Žermenom, gde je tokom 41 utakmice zabeležio 21 gol uz 20 asistencija.

Ostalo je samo da to dobije i zvaničnu potrvdu, a konkurenti u trci za najprestižniji individualni trofej u fudbalu su mu Erling Haland iuz mančester sitija i Kilijan Mbape, prvotimac PSŽ-a, dok Kristijano Ronaldo, koi je pet puta osvajao ovo prizanje, nije bio ni nominovan.

Ceremonija svečene dodele priznanja trebalo bi da počne u 20.45 čsova u glavnom gradu Francuske, budući da ju dodeljuje tamošnji magazin "Frans fudbal", a trenutni vlasnik ove nagrade je Francuz Karim Benzema.