Vesti iz fudbala

Procureli rezultati - Haland osvojio tri trofeja, ali nije uspeo, Mesiju osma Zlatna lopta u karijeri?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2023 10:30
Procureli rezultati - Haland osvojio tri trofeja, ali nije uspeo, Mesiju osma Zlatna lopta u karijeri? Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Alesandro Doseti, porodični prijatelj argentinskog fudbalera Linela Mesija, tvrdi da je igrač Intera iz Majamija nedavno obavešten da će mu ponovo biti dodeljena Zlatna lopta. Najprestižnije individualno priznanje u fudbalu, koje se tradicionalno svake godine dodeljuje najboljeg igraču sveta.

Argentinac je kao osvajač Mundijala u Kataru, uz sjajnog Erlinga Halanda jedan od glavnih favorita za osvajanje Zlatne lopte.

"Lionelu Mesiju je juče rečeno da je dobitnik Zlatne lopte za 2023", otkrio je prijatelj Argentinca, a vest se ubrzo proširila na društvenim medijima.

Bivši fudbaler Barselone proglašen je za najboljeg igrača Svetskog prvenstva, gde je postigao sedam golova i upisao tri asistencije. A, pored toga, osvojio je i šampionat Francuske sa Pari sen Žermenom, gde je tokom 41 utakmice zabeležio 21 gol uz 20 asistencija.

Sa druge strane, njegov glavni konkurent Erling Haland imao je takođe sjajnu sezonu sa Mančester sitijem. Korpulentni Norvežanin bio je najbolji strelac Premijer lige sa čak 36 golova. Uz to, bio je i prvi strelac Lige šampiona sa 12 pogodaka. Sa "građanima" je osvojio tri trofeja - Premijer ligu, FA Kup i Ligu šampiona. Ali, izgleda da mu ni neće biti dovoljno da podigne najprestižniju individualnu nagradu u svetu fudbala...

Argentinac je inače rekorder sa sedam osvojenih Zlatnih loptu, dok je na drugom mestu Kristijano Ronaldo sa pet.