ATP

Krajinović propustio meč loptu, pa izgubio od Bautiste-Aguta na startu mastersa u Monte Karlu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2023 19:30
Krajinović propustio meč loptu, pa izgubio od Bautiste-Aguta na startu mastersa u Monte Karlu MN Press

Filip Krajinović eliminisan je na startu turnira u Monte Karlu, posle poraza od Roberta Bautiste Aguta. Španski teniser slavio i u drugom međusobnom okršaju, a do pobede u Kneževini stigao je nakon preokreta rezultatom 2:1 (5:7, 7:6, 6:1).

Do vođstva na meču Krajinović je stigao posle bolje igre u uvodnom setu. Srpski teniser uzeo je brejk rivalu u trećem i 11. gemu, dok je Španac oduzeo servis rivalu samo jednom i to u osmom gemu pri rezultatu 4:4. Krajinović je zahvaljuujući brejku viška, jednom nogom bio u drugom kolu, ali je u nastavku meča dozvolio preokret.

Drugi set bio je daleko neizvesniji od uvodnog. Oba tenisera bila su sigurna na svojim servisima, pa je ovaj deo meča odlučen u taj-brejku, gde je Krajinović imao priliku sve da reši, ali nije iskoristio drugu meč loptu pri rezultatu 10:9. Na kraju, Bautista-Agut odbio je nalete Beograđanina i iskoristio petu set loptu za 1:1.

Ponesen dobrom igrom iz prethodnog seta, Španac je u odlučujučem setu u potpunosti nadigrao indisponiranog Krajinovića, kome je prepustio svega jedan gem do kraja meča.

Srbija je tako ostala bez još predstavnika u Monte Karlu, pošto su nastupe već završili Laslo Đere i Dušan Lajović. Jedini preostali učesnik od naših tenisera u Kneževini je Novak Đoković, koji će sutra odmeriti snage sa 186. igračem sveta - Ivanom Gahovim.