NBA

"Tripl-dabl" Nikole Jokića, ali pobeda Lejkersa: Serija se vraća u Denver

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2024 08:00
Srpski košarkaš, Nikola Jokić i Lebron Džejms Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Srpski košarkaš, Nikola Jokić i Lebron Džejms

Iako je sve bilo spremno za novu "metlu", Los Anđeles Lejkersi su uspeli da izbegnu poniženje i produže plej-of seriju protiv Denver Nagetsa. "Jezeraši" su slavili 119:108 i tako obezbedili petu utakmicu koja će se igrati u "Bol Areni" u Denveru.

Nikola Jokić je bio najbolji u redovima franšize iz Kolorada. Srpski centar je upisao 33 poena, 14 skokova i 14 asistencija. Pratili su ga Majkl Porter Džunior sa 27 poena (11sk) i Džamal Marej sa 22. Sa druge strane je odličnu utakmicu odigrao Lebron Džejms sa 30 poena. Entoni Dejvis mu je pružio podršku sa 25 (23sk), a Ostin Rivs i Dianđelo Rasel su dodali po 21.

Lejkersi su vodili od prvog minuta utakmice, pa sve do kraja. Gotovo punih 46 minuta su izabranici Darvina Hema proveli u vođstvu. Sa druge strane Nagetsi nisu uspeli nijednom na meču da dođu do prednosti.

 

 

Kako je utakmica odmicala, tako je prednost domaćina samo rasla. U jednom trenutku je to bilo i maksimalnih +19, ali su nakon toga gosti veznim poenima uspeli da smanje zaostatak. 

Tim iz Los Anđelesa je imao odličnu realziaciju iz reketa, odakle je ubacio gotovo sve svoje šuteve. Ćak 40 šuteva unutar linije 6,75 su pogodili Lejkersi uz 60 posto preciznosti. Nagetsi su uspeli da priđu na -8 na 1:47 do kraja, ali je bilo prekasno za bilo kakav preokret. 

Peti meč u seriji prve runde NBA plej-ofa između Nagetsa i Lejkersa je na programu u noći između ponedeljka i utorka od 04.00 po srednjeevropskom vremenu.