ATP

Sreća pogledala srpske tenisere: Lajović i Krajinović u glavnom žrebu Monte Karla uprkos porazima u kvalifikacijama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2023 17:49
Sreća pogledala srpske tenisere: Lajović i Krajinović u glavnom žrebu Monte Karla uprkos porazima u kvalifikacijama MN Press

Dušan Lajović i Filip Krajinović obezbedili su plasman u glavni žreb mastersa u Monte Karlo, iako su izgubili svoje mečeve u poslednjem kolu kvalifikacija, saopštili su organizatori turnira.

Naime, srpski teniseri dobili su kartu u glavni žreb u Monaku kao "laki luzeri", pa će na turniru koji se održava od 9. do 16. aprila imati priliku da se bore za prvi masters trofej u njihovim karijerama.

Krajinović je jutros izgubio od Mađara Martona Fučkoviča u dva seta, dok je Lajović nakon preokreta izgubio od Francuza Uga Umbera u tri, posle nešto više od dva časa igre.

 

 

Ipak, s obzirom da je nekoliko igrača odustalo od nastupa na turniru, šansa se ukazala dvojici naših tenisera, koji će uz Miomira Kecmanovića i Novaka Đokovića predstavljati Srbiju na mastersu u Kneževini.

Krajinović će sutra u prvom kolu igrati protiv Roberta Bautiste-Aguta. Istog dana će Lajović odmeriti snage sa Aleksejem Popirinom. Kecmanović će svoj meč sa Lorencom Muzetijem najverovatnije odigrati u utorak, dok Đoković čeka pobednika duela Ivana Gakova i Mekenzija Mekdonalda, koji se sastaju 10. aprila.