ATP

Ništa od glavnog žreba u Monte Karlu: Umber izbacio Lajovića, Kecmanović i Đere i dalje u igri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2023 16:47
Ništa od glavnog žreba u Monte Karlu: Umber izbacio Lajovića, Kecmanović i Đere i dalje u igri Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb turnira u Monte Karlu, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija izgubio od Uga Umbera u tri seta - (6:2, 3:6, 4:6).

U njihovom prvom međusobnom duelu, srpski teniser stigao je do vođstva u uvodnom setu, ali je u nastavku meča dozvolio preokret. Francuz, inače za 11 mesta gore rangirani teniser, podigao je tempo u drugom i trećem setu i posle nešto više od dva seta obezbedio kartu u glavni žreb.

Lajović, inače 68. igrač ATP liste, samouvereno je počeo i drugi set, gde je već u trećem brejku oduzeo servis rivala. Međutim, Umber je odmah došao do ribrejka, da bi u finišu seta stigao i do izjednačenja.

U odlučujučem, trećem setu oba tenisera bila su sigurna na svojim servisima sve do sedmomg gema, kada je Francuz iskoristio pad koncentracije rivala i došao do odlučujućeg brejka.

Od srpskih tenisera za nastup u Monte Karlu bore se još i Laslo Đere i Miomir Kecmanović. Đere će danas odmeriti snage sa Hubertom Hurkačem, 12. igračem sveta, dok će Kecmanović sutra "ukrstiti koplja" sa Lorencom Muzetijem, 21. teniserom ATP liste.