NBA

Teško će Majami bez Batlera: Seltiksi ponovo "pregazili" Hit, dobra utakmica Nikole Jovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2024 08:30
Džejson Tejtum i Nikola Jović na utakmici Majami Hit - Boston Seltiks Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee
Džejson Tejtum i Nikola Jović na utakmici Majami Hit - Boston Seltiks

Mnogi su smatrali da je pravo čudo što je Majami Hit napravio brejk u Bostonu, ali Seltiksi su pokazali da ih je to samo dodatno naljutilo. "Kelti" su bez ikakvih problema slavili na gostovanju u Majamiju 104:84.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Džejson Tejtum i Džejlen Braun sa po 22 poena. Kristaps Porzingis je dodao 18, a Derik Vajt 16. Sa druge strane se istakao Bem Adebajo sa 20 poena, dok su Nikola Jović i Tajler Hiro ubacili po 15.

Nisu gosti silovito započeli utakmicu, već su rešili da Majami pobede njihovim oružjem - odbranom. Ekipa Erika Spolstre je za prvih 12 minuta ubacila isto toliko poena, a Boston je imao +9 nakon prve deonice. Ipak, druga četvrtina je bila prelomna na ovom meču.

 

 

Hit je počeo da pogađa šuteve, ali isto tu su radili i Seltiksi, samo u većoj meri. Prednost je polako rasla i u jednom trentku iznosila čak maksimalnih +29 u korist izabranika Džoa Mazule. Gosti su u poslednjem periodu "spustili gas" i ubacili svega 17 poena, ali je razlika i dalje bila prevelika za bilo kakav preokret domaćina.

Četvrti meč prve runde NBA plej-ofa između Majamija i Bosta se igra u noći između ponedeljka i utorka od 01.30 po srednjeevropskom vremenu.