Novak Djoković

Novak Đoković, iskren posle poraza: Razočaran sam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 20:05
Novak Đoković Monte Carlo Masters
Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji srpski teniser priznao je posle poraza od Ruda da je izuzetno razočaran.  Očekivao je prvi teniser sveta da će se ove godine boriti za titulu, ali je Norvežanin bio bolji. 

Razočaran sam, naročito kad izgubim ovakav meč, koji je bio neizvestan. Čestitam Kasperu Rudu. Igrao je jako dobro, pogotovo na početku prvog i trećeg seta. Imao sam šanse, ali poslednji gem nije bio dobar. Pravio sam neiznuđene greške, dok je on bio čvrst do poslednjeg poena i zaslužio je da pobedi“, istakao je Novak Đoković.

Uprkos porazu, vidi Đoković i pozitivne strane izgubljenog duela sa Rudom.

U mojoj igri je bilo uspona i padova. Pozitivna stvar je što sam uspeo da se vratim posle izgubljenog prvog seta i što sam našao snagu u igri. Tako da, ima dobrih stvari koje nosim sa ovog turnira, ali svakako da sam razočaran zbog poraza“.

Od početka godine srpski as nije osvojio pehar, što nije svojstveno za Đokovića. 

Postavio sam visoke standarde u smislu očekivanja od rezultata, tako da to što nemam titulu ove sezone, u poređenju sa prethodnih 15, nije tako sjajno. Ali, igrao sam polufinale u Australiji, polufinale ovde. Igrao sam na samo tri turnira ove godine, tako da, naravno, normalno je za očekivati da će doći sezone kada ne počneš dobro i ovo je jedna od tih". 

Uprkos nešto slabijim rezultatima, veruje Đoković da može do trofeja, možda već na narednom turniru. 

"Nadam se da ću moći posle ovog turnira da podižem formu, jer mislim da sam igrao dobar tenis. Na sledećim takmičenjima, verujem, igraću još bolje“, poručio je Novak Đoković.