ATP

Đoković se plasirao u polufinale Mastersa u Monte Karlu po prvi put od 2015. godine

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

12.04.2024 18:16
Srpski teniser, Novak Đoković Profimedia
Srpski teniser, Novak Đoković

Srpski teniser, Novak Đoković pobedio je Australijanca Aleksa De Minora 2:0, po setovima 7:5, 6:4 i plasirao u polufinale ATP Mastersa u Monte Karlu. Biće to prvo polufinale za njega u Kneževini još od 2015. godine. Prvi teniser sveta će tamo čekati boljeg iz duela Uga Ambera i Kaspera Ruda.

U poprilično izjednačenom prvom setu, oba tenisera su imala po nekoliko prilika da oduzmu servis protivniku. Đoković je čak imao i set loptu pri rezultatu 5:4 na servis De Minora, ali je Australijanac uspeo da se izvuče i produži prvi set. Ipak, najbolji teniser sveta je stigao do brejk i osvojio set (7:5).

 

 

U drugom setu je viđena znatno drugačija slika. Za razliku od prvog dela meča gde je viđen samo jedan brejk, u drugom je viđeno čak 6 uzastopnih. Ono što je najbtinije jeste da je Đoković uzeo brejk više od Australijanca i tako stigao do trijumfa i plasmana u polufinale. 

To će biti čak 77. polufinale u njegovoj karijeri kada su u pitanju ATP Mastersi iz serije 1000, ujedno i novi rekord u tenisu.

U drugom delu žreba, Stefanos Cicipas je slavio protiv Karena Hačanova 6:4, 6:2, dok je Janik Siner nakon velike borbe savladao Holgera Runea 6:4, 6:7, 6:3. Tako će Cicipas i Siner činiti drugi polufinalni par. 

 

Cup tree provided by Sofascore