ATP

Hurkač posle drame u drugom kolu Monte Karla: Đere odbranio pet meč lopti, propustio jednu i doživeo poraz nakon tri taj-brejka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2023 21:07
Hurkač posle drame u drugom kolu Monte Karla: Đere odbranio pet meč lopti, propustio jednu i doživeo poraz nakon tri taj-brejka MN Press

U maratonskom duelu punom preokreta, gde smo videli šest meč lopti, teniser iz Poljske i 12. igrač sveta Hubert Hurkač pobedio je Lasla Đerea u tri seta -  (5) 6:7, 7:6 (5), 7:6 (5) na startu Mastersa u Monte Karlu i plasirao se u drugo kolo turnira.

Njihov prvi međusobni duel trajao je gotovo tri i po sata, a na kraju se radovao poljski teniser, koji je nakon pet propuštenih meč lopti, srušio otpor odličnog Đerea tek u trećem taj-brejku odlučujućeg seta. Valja napomenuti da je i Srbin imao priliku da pobedi na ovom meču, ali nije uspeo da napravi odlučujući pomak u 12. gemu trećeg seta.

Momak iz Sente, koji zauzima 58. mesto ATP liste, odlično je počeo susret, gde je ubrzo stigao do vođstva od 3:0, ali je nakon postepenog pada forme, dozvolio rivalu da uvodni set uvede u taj-brejk. Poljak je najpre u sedmom gemu oduzeo servis Đereu, da bi u 12. gemu imao i dve brejk lopte. Međutim, srpski teniser odbio je nalete Hurkača i u taj-brejku rešio prvi set u svoju korist.

 

 

U odnosu na uvodni, drugi set obilovao je brojnim brejkovima, a više sreće u finišu imao je 12. teniser planete. Hurkač je od starta zagospodario terenom, u prvom servis gemu Đerea napravio je brejk i poveo 3:0. Usledila je zatim furiozna serija Srbina, koji je preokrenuo rezultat na 5:3, ali nije uspeo da materijalizuje prednost. Hurkač je u 10. gemu izjednačio na 5:5, a potom u taj-brejku anulirao vođstvo Đerea.

Odlučujući set bio je najneizvesniji, iako smo u prethodna dva takođe videli po taj-brejk. Hurčak je prvi došao do prednosti i tu u sedmom gemu, kada je poveo 4:3. Poljak je zatim u devetom imao priliku sve da reši, ali nije iskoristio prvu meč loptu. Đere je smanjio rezultat na 5:4, da bi na servis rivala u narednom gemu odbranio još tri meč lopte i stigao do brejka (5:5). Teniser iz Sente je zatim i sam bio u situaciji da dođe do trijumfa prvi vođstvu od 6:5. Ali, Poljak je ostao pribran kada je trebalo, da bi u taj-breku srušio nade Đerea.