ATP

Dušan Lajović eliminisan u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.04.2023 15:34
Dušan Lajović eliminisan u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu Tanjug/AP Photo/Jim Rassol

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo mastersa u Monte Karlu, pošto je danas poražen od Australijanca Alekseja Popirina 7:6 (7:1), 6:3. Meč je trajao sat i 50 minuta. Lajović je 68. teniser sveta, dok je Popirin 95. na ATP listi.

Lajović je plasman u glavni žreb izborio kao "laki luzer". U prvom setu igralo se gem za gem, a ovaj deo meča odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Popirinu rezultatom 7:1. Australijanac je poveo 4:1 u drugom setu, a onda je održavao prednost od tri gema do kraja seta, koji je Popirinu doneo pobedu.

Krajinović, koji je takođe kao "laki luzer" izborio plasman u glavni žreb, igraće kasnije danas u prvom kolu protiv Španca Roberta Bautiste-Aguta.

Miomir Kecmanović će sutra u prvom kolu igrati sa italijanskim teniserom Lorencom Muzetijem. Najbolji srpski teniser Novak Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa pobednikom meča između Rusa Ivana Gakova i Amerikanca Mekenzija Mekdonalda. Masters u Monte Karlu se igra za nagradni fond od 5.779.335 evra.