ATP

Nori se revanširao Alkarazu: Pobedio ga u Riju i onemogućio da stigne Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2023 08:36
Nori se revanširao Alkarazu: Pobedio ga u Riju i onemogućio da stigne Đokovića Tanjug/AP Photo/Bruna Prado

Britanski teniser Kameron Nori osvojio je titulu na turniru u Rio de Žaneiru, pošto je posle velikog preokreta u finalu savladao drugog tenisera sveta, Španca Karlosa Alkaraza, sa 2:1 u setovima - 5:7, 6:4, 7:5.

Nori je gubio 1:0 u setovima i 3:0 u drugom, ali je uspeo da se vrati i osvoji petu titulu u karijeri, dobrim delom zbog problema sa povredom koje je imao Alkaraz.

 

 

Španac, koji je zbog povrede propustio Australijan open i vratio se titulom u Buenos Ajresu prošle nedelje, gde je savladao upravo današnjeg rivala, imao je priliku da se pobedom u Riju izjednači po broju bodova na vrhu ATP liste sa Novakom Đokovićem, ali u tome nije uspeo.

A da jeste, to bi bio prvi put u istoriji tenisa da se na prvom mestu nalaze dva igrača sa identičnim brojem bodova, ali bi svakako Nole započeo 378. nedelju na čelu ATP liste budući da ima više bodova usvojenih na Grend slem turnirima, što bi bio prvi put u istoriji da se desilo tako nešto.

"Ovo nije trebalo da se dogodi. Čestitam Noriju na tituli u Rio de Žaneiru i na sjajnom početku tekuće sezone. Zaslužio je trijumf. Hvala svim navijačima koji su bili uz mene u Brazilu cele nedelje i zauzimaju mesto u mom srcu", poručio je Alkaraz posle meča.