Nikola Jokić

Dragić nije imao nameru da završi karijeru u Evropi: Ne bih mogao bez porodice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 16:40
Goran Dragić FIBA
Goran Dragić

Sada već bivši slovenački košarkaš Goran Dragić, rekao je da se raduje oproštajnoj utakmici u Ljubljani tokom leta, kao i da nikada nije imao nameru da završi karijeru u Evropi. Popularni "Dragon" okončao je bogatu karijeru krajem prošle godine. Iako se u medijima dosta spekulisalo da će odigrati možda još sezonu u Evropi, do takvog scenarija, na kraju, nije došlo. Prema rečima bivšeg slovenačkog reprezentativca, Dragić nije želeo da se odvaja od porodice, prvenstveno zbog njegovo dvoje dece koje se bave košarkom u Americi. Nadao se nekoj ponudi iz NBA lige, ali je na kraju, ipak odlučio da okači "patike o klin".

"Nikada nisam želeo da tu poslednju sezonu odigram u Evropi. Razgovarao sam samo sa Majamijem, ali oni nisu obavili neke trejdove i nije se desilo. Imaju dovoljno igrača. I tako, dok sam trenirao kod kuće u Majamiju, sazrela je odluka da se penzionišem. Prvenstveno zbog dvoje dece koja igraju u SAD. Nisam mogao da idem u Evropu i izgubim ih na celu sezonu. Kad sam se povredio shvatio sam koliko nedostajem u njihovim životima", rekao je Dragić za slovenačke medije.

Osvrnuo se i na oproštajnu utakmicu humanitarnog karaktera, koja je zakazana za avgust 2024. godine. Ulaznice za ovaj spektakl prodavaće se već od februara, a 20 odsto prihoda će otići "Fondacija Goran Dragić", koja održava košarkaške kampove. Prema navodima pojedinih medija u Ljubljani ćemo možda videti i velikane poput Džimija Batlera, Nikole Jokića, Janisa Adetokumba, Luke Dončića...

"Ne sećam se kad sam poslednji put bio u Ljubljani u to vreme. Radujem se ovom projektu, želeo sam da se održi u Ljubljani, gradu u kome sam odrastao i postao košarkaš… Najvažnije je da sav prihod ide u humanitarne svrhe. Želim nešto da vratim ovom okruženju”, rekao je između ostalog bivši košarkaš.

Dragić je tokom karijere igrao za Finiks, Hjuston, Majami, Bruklin, Toronto, Čikago, Milvoki, Olimpiju, Mursiju, Slovan i Baskoniju. Najbolje partije pružao je u sastavu Hita, sa kojim je 2020. godine igrao NBA finale, koje je Majami izgubio od Los Anđeles Lejkersa 2:4 u čuvenom "balonu".

Tokom karijere je takođe jednom učestvovao na "Ol-star" utakmici 2018. godine, dok je 2014. izabran za igrača koji je najviše napredovao, ali i za člana treće idealne petorke NBA lige. Sa nacionalnom selekcijom je osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, a u finalu je predvodio Sloveniju do pobede nad Srbijom.