NBA

Kraj bogate karijere: Goran Dragić rekao zbogom košarci

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

30.12.2023 17:30
Goran Dragić Tanjug/AP Photo/Karen Pulfer Focht
Goran Dragić

Slovenački košarkaš Goran Dragić odlučio je da završi igračku karijeru, prenosi "Eurohoops".

Jedan od najboljih slovenačkih igrača rešio je da u avgustu 2024. godine organizuje oproštajni meč u Ljubljani.

Poslednju utakmicu Dragić je odigrao aprila ove godine za ekipu Milvokija protiv Majamija u  prvoj rundi plej-ofa NBA lige. Tokom leta u medijima se pominjalo da bi iskusni plejmejker karijeru mogao da nastavi u Evropi, čak šta više u Partizanu ili Cedevita Olimpiji, gde bi igrao pred domaćom publikom, ali i sa bratom Zoranom u timu. Ipak, slovenački as odlučio je da čeka ponudu iz NBA lige, koja nije došla, te je Goran rešio da okači patike o klin.

 

 

Dragić je tokom karijere igrao za Finiks, Hjuston, Majami, Bruklin, Toronto, Čikago, Milvoki, Olimpiju, Mursiju, Slovan i Baskoniju. Najbolje partije pružao je u sastavu Hita, sa kojim je 2020. godine igrao NBA finale, koje je Majami izgubio od Los Anđeles Lejkersa 2:4 u čuvenom "balonu".

Tokom karijere je takođe jednom učestvovao na "Ol-star" utakmici 2018. godine, dok je 2014. izabran za igrača koji je najviše napredovao, ali i za člana treće idealne petorke NBA lige. Sa nacionalnom selekcijom je osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, a u finalu je predvodio Sloveniju do pobede nad Srbijom.