Superliga Srbije

Prolećni deo odigrali gotovo bez greške: Mitar Mrkela posle štiklirane titule očekuje i odbranu duple krune

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 22:11
Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, zadovoljan ispunjavanjem jednim od dva cilja kluba MN Press
Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, zadovoljan ispunjavanjem jednim od dva cilja kluba

Nije sve išlo Crvenoj zvezdi kao po loju u nacionalnom prvenstvu na izmaku, ali je nadoknadila propušteno i pobedom nad TSC-om pečatirala sedmu vezanu titulu fudbalskog prvaka Srbije. Svojim čuvenim prolećnim buđenjem, o čemu je u noći velikog uspeha i proslave pričao i Mitar Mrkela.

Sportski direktor crveno-belih vraća film unazad i zaključuje da je šampionski trofej završio baš tamo gde mu je mesto. 

"Potpuno zasluženo smo i ove sezone prvaci države. Turbulentan period je iza nas. Iako smo imali bodovni zaostatak na polusezoni, prolećni deo takmičenja smo odigrali gotovo bez greške. Upravo to se potvrdilo i u direktnim okršajima sa večitim rivalom, kada smo dominirali na sva tri susreta. Pojačanja su u drugom delu sezona pokazala kvalitet i opravdala očekivanja svih u klubu", jasan je Mrkela. 

 

 

Usput, povratnik na trenersku klupu Vladan Milojević iskoristio je priliku da testira sve raspoložive snage. U susret novom napadu na prestižnu i finansijski vrlo isplativu Ligu šampiona. 

"Uz to pružena je šansa i mladim igračima, koji su je iskoristili na najbolji mogući način, te se još jednom potvrdilo da Zvezdina deca imaju veliki potencijal. Posedujemo nesumnjiv kvalitet i bilo je jasno da će rezultati kako vreme bude odmicalo biti sve bolji. Jedan cilj je ispunjen, ali nas očekuje borba za duplu krunu. Verujem da ćemo biti pravi u finalu Kupa Srbije i obradovati navijače još jednim trofejom", rekao je Mrkela.