Superliga Srbije

Zvezda se mučila pa pobedila: Crveno-beli ponovo šampioni Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 20:45
Fudbaleri Crvene zvezde MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC na stadionu "Rajko Mitić" u trećem kolu plej-ofa Mozzartbet Superlige Srbije rezultatom 2:1(0:0) i tako postali novi-stari prvaci domaćeg prvenstva. Očekivalo se da ekipa iz Bačke Topole bude tvrd zaloaj, i može se reći da su gosti ovu etiketu i te kako opravdali još jednom dobrom partijom protiv najboljeg tima naše zemlje. 

Golove za Crvenu zvezdu su postigli Piter Olajinka (55') i Šerif Endiaje (75'), dok se na drugoj strani u strelce upisao Ivan Milosavljević (60'). 

 

Prvo poluvreme nije donelo previše uzbuđenja. Obe ekipe igrale su prilično zatvoreno, a prema očekivanjima, izabranici Vladana Milojevića su imali inicijativu. 

Dobru priliku za crveno-bele imao je Endiaje, kada je Osman Bukari sjajno utrčao u šesnesterac i uspeo da doturi budućem strelcu loptu. Ipak, golman Veljko Ilić se poput mačke izvio i spasao svoju mrežu od uistinu slabašnog udarca. 

Samo tri minuta kasnije, In-Beom Hvang je izveo korner, a Aleksandar Dragović je nadskočio sve, ali nije bio precizan, tako da je lopta izašla u gol-aut. Korejac je takođe u 44. minutu uspeo sjajnim šutem da pogodi prečku i tako uzdrma odbranu još jedanput. 

Iako u prvom delu nismo videli mnogo uzbuđenja, drugo poluvreme donelo je buru dostojnu derbija vrha tabele. Ponovo je Hvang šutem u bliži ugao Ilića nagovestio nadiranje, a onda, kada je shvatio mu se ne da, nekadašnji fudbaler Olimpijakosa je asistirao iz kornera Olajinki u 55. minutu za 1:0. 

Ipak, samo pet minuta kasnije, Milosavljević uspeva da poravna rezultat na dobru ubačenu loptu Ćirkovića. Pokušavao je TSC da dođe i do prednosti, svestan da će pobedom prići na bod Partizanu, ali to se nije desilo. 

Igrao se 75. minut, kada je Šerif Endiaje naleteo na odbijeni pokušaj Rodića i zakucao loptu u mrežu, postavivši tako konačnih 2:1. 

Crvena zvezda je sada sedmi put zaredom postala šampion Srbije i ima 84 poena na tabeli, dok TSC ostaje treći sa 66 bodova. 

Mozzart Bet Superliga plej-of, 3. kolo

četvrtak

Radnički 1923 - Mladost 3:2 (1:2)
Partizan - Vojvodina 2:3 (1:2)
Čukarički - Napredak 2:0 (1:0)
Crvena zvezda - TSC 2:1 (0:0)

 

Standings provided by Sofascore