UEFA Liga šampiona

Loše vesti za Francuze - Lukas Ernandez propušta Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 21:46
Lukas Ernandez, fudbaler PSG Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Lukas Ernandez, fudbaler PSG

Fudbaler Pariz Sen Žermena, Lukas Ernandez, doživeo je povredu u četvrtfinalnom okršaju Lige šampiona  sa Borusijom iz Dortmunda, koji je njegova ekipa izgubila (0:1), i zako zagorčao budućnost svom klubu, ali i reprezentaciji. 

Naime, usled peha sa kojim već neko vreme muči muku, štoper Francuske neće biti u stanju da pomogne svom nacionalnom timu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. 

Lukas se povredio u duelu sa Niklasom Filkrigom, posle čega je napadač Borusije i postigao odlučujući pogodak za svoju ekipu. 

 

 

Nakon što su urađeni testovi, potvrđeno je najgore - Francuzu je pukao prednji ukršteni ligament. Upravo zbog identične nezgode, defanzivac je propustio čitav prolećni deo prošle sezone. 

Klub se javio sa informacijom da će Ernandez podleći operaciji, te da će se tek posle znati tačna dužina oporavka, mada je i već sada poznato da će rehabilitacija potrajati. 

„Tokom dana je obavljena magnetna rezonanca kojom je potvrđena dijagnoza koju su klupski lekari potvrdili u sredu uveče. Igrač će narednih dana biti podvrgnut operaciji posle koje će biti jasnije kada može da se očekuje njegov povratak u trenažni proces“, navedeno je u saopštenju Pari Sen Žermena.

 Francuzi su u Grupi D sa Poljskom, Holandijom i Austrijom - veoma izazovna skupinam, a izostanak Ernandeza će definitivno naškoditi timu.