UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na TV Arena sport: Mbape i PSŽ napadaju Barsu, Atletiko bez Depaja dočekuje Borusiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2024 11:50
Trofej Lige šampiona Guliver/Photo by Ahmad Mora/DeFodi Images
Trofej Lige šampiona

Posle spektakla koji ste imali prilike da gledate sinoć, kada su Real Madrid i Mačester siti remizirali 3:3, a isto učinili i Arsenal i Bajern - 2:2, ništa manje se ne očekuje ni večeras.

Nastavlja se četvrtfinale UEFA Lige šampiona, a večeras će snage odmeriti PSŽ i Barselona (21.00, TV Arena 1 Premium) i Atletiko Madrid i Borusija Dortmund (21.00, TV Arena 2 Premium).

Krenimo iz prestonice Franuske. Oba tima se nalaze u odličnim formama pred ovaj susret, ostvarili su po četiri pobede uz remi na proteklih pet utakmica u svim takmičenjima i trebalo bi da gledamo odličnu utakmicu na "Parku prinčeva".

Iako je Barsa tradicionalno jedna od najboljih ekipa u Ligi šampiona, to se ne može reći za ovu generaciju jer će Katalonci po prvi put od 2020. godine igrati u četvrtfinalu.

Što se tiče PSŽ-a, šampionu Francuske je ovo najbolja šansa za osvajanje "ušatog trofeja" koji mu jedini fali u bogatim vitrinama, jer ga na leto verovatno napušta Kilijan Mbape. Ipak, najbolji igrač današnjice ne dozvoljava da te priče utiču na njegove nastupe, pogotovo u Ligi šampiona u kojoj deli prvo mesto na listi najboljih strelaca sa šest postignutih pogodaka, a posebno dobre partije pružao je u osmini finala gde je sa tri gola maltene sam izbacio Real Sosijedad.

Ono što spaja ova Parižane i Katalonce je Luis Enrike, trenutno trener PSŽ-a, a nekadašnji igrač Barse. On je bio na klupi španskog giganta kada su se večerašnji rivali susreli u čuvenoj osmini finala Lige šampiona u sezoni 2017/18, kada je Barselona postala jedini klub u istoriji takmičenja koji je nadoknadio četiri gola zaostatka slaviši sa 6:1 na "Nou kampu" nakon poraza u Parizu od 0:4.

 

 

U isto vreme, snage će odmeriti Atletiko i Borusija.

"Jorgandžije" igraju veoma promenjivo od početka godine, a to se naročito vidi u poslednja dva meseca. Atletiko ima samo dva boda više od Bilbaa pa se borba za mesto u narednom izdanju Lige šampiona zahuktava, paralelno sa pokušajima Madriđana da se domognu polufinala najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Na ovom meču Dijego Simeone neće moći da računa na Memfisa Depaja, koji će zbog povrede propustiti ne samo ovaj duel, već i revanš, pa će iskusni stručnjak morati da se osloni na napdački tandem Antoan Grizman - Alvaro Morata.

Sa druge strane, ovo je pomalo teška sezona za Borusiju Dortmund. Eliminisani su iz Kupa Nemačke u osmini finala, nalaze se na petom mestu u Bundesligi i Liga šampiona je jedina pozitivna stvar ove sezone. Poslednji put u polufinalu su bili u sezoni 2012/13 kada su stigli i do finala koje su izgubili od Bajerna.

Liga šampiona, četvrtfinale

Utorak

Real Madrid - Mančester siti 3:3 (2:1)
/Kamavinga 12, Rodrigo 14, Valverde 79 - Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71/

Arsenal - Bajern 2:2 (1:2)
/Trosar 76, Saka 12 - Gnabri 18, Kejn 32pen/

Sreda

PSŽ - Barselona 21.00 (AP1)

Atletiko Madrid - Borusija Dortmund 21.00 (AP2)