La Liga

Odigrali smo skoro pa savršen meč: Ćavi hvali igrače Barse nakon pobede nad Atletikom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2024 10:29
Robert Levandovski u duelu protiv Stefana Savića na meču Atletioko - Barselona Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Robert Levandovski u duelu protiv Stefana Savića na meču Atletioko - Barselona

Ostvarili su fudbaleri Barselone ubedljiv trijumf u derbi meču španske La Lige nad Atleitko Madridom 3:0 i dokazali da priče o borbi za šampionsku titulu nisu samo mrtvo slovo na papiru.

Katalonci su potrvdili da se trenutno nalaze u sjajnoj formi i da zaostatak za vodećim Real Madrdoom od šest bodova nije nenadoknadiv.

"Mislim da su moji igrači odigrali skoro pa savrešenu utakmicu. Vrlo dobro su razeumeli šta se od njih traži, umeli su da napadnu tamo gde je Atleitko najranjiviji i pokazali da ovaj tim Barselne ima potencijal. Ali, neka se ne nadaju da će im sad biti lakše. Naprotiv, ono pravo tek dolazi i tek ću zahtevati maksimum od njih", rekao je posle meča trener Barsleone, Ćavi Ernandez.

Najzapaženiji pojedinac u redovima Katalonaca tokom gostovanja u glavnom gradu bio je Robert Levnadovski koji je učestvovao u akcijama kod sva tri gola.

"Drago i je što sam postigao pogodak i dva puta asistirao, a još draže mi je što smo pobedili Trener Ćavi je protekle nedelje promenio plan trening, a to se pokazalo kao dobro. Eliminisali smo Napoli iz Lige šampiona, sada smo ostvarli trijumf na veoma teškom gostovanju u Madridu i to je model kako treba da igramo. Verujem da će rezultati tek doći", rekao je Levandovski posle meča u madridu.

Pred fudbalerima Barselone sada je pauza zbog obaveza nacionalnih timova, a po povratku na teren prvo ih očekuje meč protiv Las Palmasom sa njihovom terenu, a zatim u okviru četvrtfinala Lige šampioan gostuju PSž-u u Parizu.