La Liga

Došao, uzeo titulu i na leto bi mogao da ide: Barsa želi da proda Levandovskog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2024 16:19
Robert Levandovski u dresu Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Robert Levandovski u dresu Barselone

Poljski reprezentativac, Robert Levandovski na kraju tekuće sezone će verovatno napustiti špansku Barselonu, prenose mediji u ovoj zemlji.

Iaku mu ugovor sa Kataloncima, koji je potpisao u leto 2022. godine, ističe tek 2026. godine, dve strane su na pragu toga da se raziđu ovog leta. Samo još nije poznato da li sporazumno ili će španska ekipa zahtevati neko obeštećenje.

Prema pisanju tamošnjih medija, zajedno sa poljkim reprezentativcem, Barsleonu bi mogli da napuste i Ansu Fati, koji trenutno kao pozajmljeni fudbaler nastupa u Brajtonu, baš kao i Ronald Arauho.

 

 

Levandovski je u prvoj sezoni nakon dolaska iz Bajerna u dresu španskog velikana postigao 23 gola i jedan je od najzaslužnijih što se ekipa trenera Ćavija Ernandeza okitila šampionskom titulom u La Ligi.

Međutim, iskusni centarfor koji ima 35 godina je ove godine na 34 susreta postigao samo 10 golova u domaćem šampionatu, što je za njegove standarde ispod proseka.

Istina, Poljak je bio i dvostruki strelac u Superkupu Španije, a na pet mečeva u grupnoj fazi Lige šampiona je postigao samo jedan pogodak.

Barselona trenutno zauzima treće mesto na tabeli LA Lige sa pet bodova manje od drugoplasirane Đirone, dok duplo veći zaostatak ima za vodećim Real Madridom.